Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Kiezen Titans Hometown-kid in Draft?

De Titans mogen cornerback Jalen Ramsey niet kiezen, omdat hij opgroeide in Nashville. De verdediger van Florida State wil dat Tennessee met de first overall pick voor hem gaat, omdat hij de beste speler in de draft van dit jaar is.

Het zou een unicum zijn als Ramsey gekozen wordt als first pick overall. Nog nooit werd een cornerback als allereerste gekozen. We moeten teruggaan tot 1996 wil een team niet een quarterback, offensive tackle of defensive end kiezen met de eerste keuze. Destijds was receiver Keyshawn Johnson degene die het spits afbeet in de NFL Draft naar keuze van de Jets. De enige keer dat een defensive back gekozen werd, was in 1956 toen de Pittsburgh Steelers safety Gary Glick kozen.

Juist de titel van defensive back past beter bij Jalen Ramsey dan cornerback. Bij Florida State speelde hij zowel cornerback als safety. NFL teams twijfelen bij Ramsey dan ook voor welke positie hij beter past. In die zin kan hij vergeleken worden met Tyrann Mathieu van de Cardinals. Hij was in college vooral corner, maar maakt nu furore in de NFL als safety. Verschil tussen beide is dat Ramsey zeker is van de eerste ronde, waar Mathieu door wat persoonlijke issues in de vierde ronde werd gekozen.

Jalen Ramsey heeft zijn ster vooral doen rijzen op de Scouting Combine. Hij bevestigde hiermee zijn atletisch vermogen. Tijdens de workout van vandaag speelde hij zowel safety als corner en was de GM van de Titans zwaar onder de indruk. Is hij genoeg onder de indruk om geschiedenis te schrijven met het kiezen van Ramsey. Deze ‘hometown-kid’ zal het dan in ieder geval goed doen in de shirtverkoop. Als is dit volgens Ramsey zelf ‘icing on the cake’ voor Tennessee. De Titans hebben hem in ieder geval uitgenodigd voor een persoonlijk interview, waarbij hij nog wel zal bevestigen dat hij gekozen moet worden om zijn kwaliteiten als speler.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *