Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Laatste poging Kaepernick en 49ers

Colin Kaepernick en de San Francisco 49ers proberen tijdens de workouts die deze week zijn gestart, te ontdekken of er nog enige vorm van liefde tussen de twee is. Zo niet dan zal hij bijna 5 miljoen aan salaris in moeten leveren om een ruil naar de Denver Broncos mogelijk te maken.

Een paar seizoenen geleden was Kaepernick nog de held van San Francisco. Vorig seizoen viel hij van zijn voetstuk naar de bank. De 11,9 miljoen dollar die hij dit seizoen moet gaan verdienen vinden niet alleen de Niners te veel. De Denver Broncos zijn bereid tot een ruil voor de quarterback. Echter, zijn salaris willen ze niet overnemen. Ze willen hem maximaal 14 miljoen geven, gelijk verdeeld over twee seizoenen.

Een flink stapje terug voor Kaepernick die naast die 11,9 miljoen in 2016, in 2017 (exclusief bonussen) 14,5 miljoen zou verdienen. Het zou voor hem een stuk lucratiever zijn om zich terug te knokken als basisspeler bij de 49ers. Daarom heeft hij zich deze week ook netjes gemeld in San Francisco voor het offseason-programma. Mocht de nieuwe coaching staff hem niet willen gebruiken in 2016 en weigert hij de ‘paycut’ bij de Broncos dan eindigt hij als free agent. Wellicht dat een wanhopig team hem dan alsnog te veel geld wil geven.

En misschien zijn de Denver Broncos wel dat wanhopige team. De ploeg zag Peyton Manning met pensioen gaan en back-up Osweiler tekenen bij de Houston Texans. Mark Sanchez werd als vervanger binnengehaald. Helaas heeft deze oud-speler van de Jets en Eagles geen cv die van de Broncos ook in 2016 tot een Super Bowl-kandidaat maakt. Meer hulp is gewenst en dus kan het arbeidsvoorwaardenpakket richting Kaepernick best nog hoger worden om een ruil mogelijk te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *