Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Een volle zondag in de Eerste Divisie

Zondag 10 april vinden er verdeeld over twee locaties maar liefst drie wedstrijden in de eerste divisie plaats. In Nijmegen nemen om 15:00 de Pirates het op tegen de Wildcats uit Maastricht, terwijl in Utrecht twee wedstrijden gespeeld worden. Daar trappen de Enschede Broncos om 11:30 af tegen de Spijkenisse Scouts, waarna het ook om 15:00 de beurt is aan de Utrecht Dominators en de Lelystad Commanders om uit te vechten wie er met de overwinning aan de haal gaat.

Enschede Broncos – Spijkenisse Scouts
‘The early bird catches the worm’ en daarom zit zondag uitslapen er voor zowel de mannen van de Scouts als die van de Broncos niet in. De teams trappen de volle footballmiddag af om 11:30, op voor beide onbekend terrein. Al is het voor de Broncos niet helemaal onbekend terrein. De vorige wedstrijd twee weken geleden was immers ook in Utrecht tegen de Dominators. Aan deze wedstrijd zullen zij geen hele slechte herinneringen over hebben gehouden, want zij stapten met een 00-07 overwinning van het veld tegen de Domstedelingen. De Scouts daar-entegen zullen een stuk minder plezierig terugkijken op hun vorige wedstrijd. De Scouts kregen nadat zij eerst met 35-00 en 20-00 hadden gewonnen van de Dominators en de Raptors, een flinke draai om de oren van de Lelystad Commanders. De Scouts verloren met maar liefst 60-00 van de Lelystedelingen en het is de vraag hoe de Scouts de afgelopen week gebruikt hebben om komende zondag voor de dag te komen. Ook zullen de Scouts niet met plezier terugkijken op de laatste ontmoeting tussen beide. De Broncos wisten afgelopen juni de Scouts immers met 2-19 te verslaan in de halve finale van de strijd om de eerste divisie. Toch hebben de Scouts met hun eerder behaalde overwinningen in het seizoen genoeg om op te bouwen en staat de winnaar van dit duel al-les behalve vast. Welke ‘early bird’ de ‘W’ vangt is dus nog maar de vraag.

Utrecht Dominators – Lelystad Commanders
Na de wedstrijd tussen de Broncos en de Scouts, mogen de Utrecht Dominators het op eigen veld om 15:00 opnemen tegen de Lelystad Commanders. De thuisploeg verloor alle drie de gespeelde duels, maar er is zicht-baar sprake van progressie in het spel van de Domstedelingen. De Dominators hadden de laatste wedstrijd door dat als je maar 7 wedstrijden speelt, het te weinig is als je je verlies marge per wedstrijd 1 punt kleiner maakt, zoals in de eerste 2 wedstrijden. De eerste wedstijden werden namelijk met 35-00 en 34-00 van de Scouts en Crusaders2 verloren, terwijl de laatste wedstrijd tegen de finalist van vorig jaar, de (Enschede) Broncos, maar met 00-07 verloren ging. De Dominators lieten daar bij vlagen zien wat zij in hun mars hadden en dat het sei-zoen nog afdoende kansen biedt. Of deze kansen er liggen tegen de Lelystad Commanders zal zondagmiddag blijken. De Commanders speelde tot nog toe 2 sterke wedstrijden tegen de Pirates en de Scouts, maar hoewel de score tweemaal in het voordeel van de Commanders eindigde staan zij nog maar 6e in de competitie. De wed-strijd tegen de Pirates werd echter omgezet in een regelementair verlies en daardoor staan de Commanders nog op 0 punten. Vorige week werden namelijk de -2 punten die zij hadden staan, glansrijk weggespeeld tegen de Spijkenisse Scouts die met maar liefst 60-00 verslagen werden. De Commanders lieten hun tegenstander geen moment in de wedstrijd komen en dwongen door de gehele wedstrijd scherp te blijven deze monsterscore af. Het zal dus een lastige middag worden voor de Dominators, die zondag er alles aan zullen doen om de eerste punten op het bord te krijgen

Nijmegen Pirates – Maastricht Wildcats
In de Keizerstad zullen om 15:00 de Nijmegen Pirates tegen de Maastricht Wildcats, moeten laten zien dat zij meer dan anderhalve maand zonder wedstrijden goed hebben benut. De Pirates lieten in de eerste wedstrijd te-gen de Commanders nog niet het spel zien wat zij de vorige jaren in de Eredivisie soms wel konden laten zien. Uiteraard is het niet gek om te denken dat het kwam doordat het de eerste wedstrijd van het seizoen was en dat ook de Pirates die wedstrijd veel rookies de kans gaven om aan speeltijd te komen. Daarbij speelde verschil-lende spelers op nieuwe posities. Daar aan de boorden van de Waal zullen de Pirates daarom tegen de Wildcats willen laten zien dat zowel hun nieuwe defense als offense de kinderziektes eruit hebben gewerkt en dat zij voor het kampioenschap gaan in de eerste divisie. De Pirates staan na 1 wedstrijd namelijk derde en maken zij meer dan genoeg kans op de play-offs. Aan de andere kant van ‘the pigskin’ treffen zij een ploeg die in een soortgelijke situatie zat de afgelopen anderhalve maand als de Pirates. De Wildcats speelde sinds hun 9-6 overwinning op de Raptors op 21 februari geen wedstrijd meer en hebben dus meer dan genoeg tijd gehad om zich voor te berei-den op de wedstrijd van komende zondag. De Wildcats staan één plekje achter de Pirates op de ranglijst op ba-sis van doelsaldo. Daarmee staan de Limburgers na 1 wedstrijd op een plek die recht geeft tot de play-offs. Zij zullen het vertoonde spel van tegen de Raptors proberen een vervolg te geven en zo over de Pirates heen te komen in de ranglijst. Voor beide ploegen geldt echter dat zij pas één wedstrijd hebben gespeeld en dat zij moei-lijk in te schatten zijn en dat voor morgen en het vervolg van de competitie nog alles open ligt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *