Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Draft trade alert #2: Eagles gaan voor QB

Een paar dagen nadat de Los Angeles Rams van #15 naar #1 sprongen in een trade met de Tennessee Titans, hoogstwaarschijnlijk om hun quarterback voor de toekomst te selecteren, deden de Philadelphia Eagles hetzelfde. Zij lossen de Cleveland Browns af voor de tweede pick in de 2016 NFL draft.

Jared Goff en Carson Wentz gaan nu zo goed als zeker #1 en #2 in de draft, maar in welke volgorde? De Philadelphia Eagles lijken hoe dan ook tevreden met beide quarterbacks, of ze moeten heel zeker weten wat de Tennessee Titans van plan zijn.

Ook niet vergeten dat quarterbacks Sam Bradford en Chase Daniel nog stevige contracten tekenden in Philly. GM Howie Roseman onderstreepte dan ook dat Bradford de starter blijft in 2016. Het lijkt erop dat de nieuwe quarterback dan ook nog zeker een jaartje krijgt om te rijpen achter de voormalige first overal pick en zal concurreren met Chase Daniel voor de job als back-up. Vooral Wentz zou hiervan kunnen profiteren, gezien het lage niveau van de concurrentie in zijn college-carrière als quarterback van North Dakota State.

De uiteindelijke balans van de trade:

In ruil voor een first round pick dit jaar en een fourth rounder in 2017, sturen de Eagles hun first (#8), third en fourth rounder voor dit jaar naar Cleveland. Ook mogen de Browns nog een extra first round pick in 2017 en een second round pick in 2018 verwachten.

Er werd al maanden volop gespeculeerd dat de Browns zelf voor een QB wilden gaan na het debacle met Johnny Manziel. Het lijkt er nu echter sterk op dat zij het seizoen ingaan met Josh McCown of Robert Griffin III, geen leuke vooruitzichten voor Cleveland fans. Nieuwe Executive VP of football operations Sashi Brown en hoofdcoach Hue Jackson kijken echter verder vooruit. Het team moet vanaf de basis heropgebouwd worden en meer inkomende jonge spelers zijn nodig. Een sterke omkadering lijkt prioritair voor er een nieuwe quarterback van de toekomst gehaald wordt in Cleveland.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *