Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL Draft voor de eerste maal live op Belgische televisie!

Dit jaar zal de NFL Draft voor de eerste maal live te zien zijn op de Belgische televisie. Via onze bron Jürgen Nijs kwamen we te weten dat de eerste ronde van de 2016 NFL Draft zal uitgezonden worden op Eleven Sports. Nijs zal de eerste ronde van de Draft van Nederlandstalige commentaar voorzien. De uitzending begint rond 02u00 op het speciale sportnetwerk en is te bekijken via telenet, proximus en online!

Bij elke draft horen er natuurlijk enkele mock drafts. Omdat 32 draftpicks nu eenmaal te veel zijn om aandachtig te lezen geeft Gridiron jullie een overzicht van de vermoedelijke top 10!

1. Jared Goff, QB, California
Na een trade met de Tennessee Titans hebben de LA Rams deze pick verworven. Zij zijn op zoek naar een quarterback om hun franchise over te nemen. Want laten we eerlijk zijn, Nick Foles en Case Keenum zijn nu niet bepaald sterren in de NFL. Met Goff zouden ze de meest pro-ready quarterback in deze draft selecteren. Hij zal samen met Todd Gurley in ieder geval een dynamic duo kunnen vormen!

2. Carson Wentz, QB, North Dakota State
De Philadelphia Eagles waren duidelijk ook op zoek naar een nieuwe quarterback. Zij ruilden deze pick met de Cleveland Browns en komen zo op nummer twee. Met Carson Wentz zouden ze een quarterback krijgen die alle fysieke capaciteiten heeft om het in de NFL te maken. Daar komt dan nog eens bij dat hij in een pro-style systeem speelde bij North Dakota. Het plan zal waarschijnlijk zijn om hem minstens een jaar achter Sam Bradford op te stellen in de hoop een Aaron Rodgers scenario te bekomen.

3. Jalen Ramsey, CB, Florida State
Hier is wat onduidelijkheid over de pick. De San Diego Chargers hebben verschillende gaten te vullen in hun team. Jalen Ramsey is echter de beste speler in deze draft en na het vertrek van Eric Weddle kunnen de Chargers wel wat hulp gebruiken in hun secondary. Met deze veilige pick kan San Diego een veelzijdige speler selecteren die zowel corner, safety als nickel kan spelen.

4. Ezekiel Elliott, RB, Ohio State
Volgens velen de beste running back prospect van de laatste jaren. De Cowboys kunnen zijn hulp zeker gebruiken. Na het vertrek van Demarco Murray is hun running game niet meer wat het ooit geweest was. Met ‘Zeke’ krijgen ze een geweldige three-down running back met de mogelijkheid om in alle aspecten van het spel een impact play maker te zijn.

5. Joey Bosa, DE, Ohio State
Vorig jaar was de pass rush een probleem in Jacksonville. Met een 20e plaats op de sack ranking zitten ze in de middenmoot. Dit was natuurlijk deels te wijten aan de blessure van hun 1st round selectie uit 2015 Dante Fowler jr. Fowler zou dit jaar terug komen na zijn ACL-reconstructie. Met Joey Bosa zouden de Jaguars een mooie aanvulling krijgen op Fowler jr. Bosa kan immers zowel links als rechts zijn msannetje staan en is gewend om in het 4-3 systeem te spelen dat Jacksonville gebruikt. Het idee van beide spelers constant van plaats te zien wisselen geeft menig offensive coordinator in de NFL nu al koude rillingen.

6. Laremy Tunsil, OT, Mississippi
Baltimore Ravens GM Ozzie Newsome heeft de reputatie om de beste speler te draften die nog aanwezig is en op dit moment is dat Laremy Tunsil. Met 81 qb hits komt de offensive line van de Ravens op de 12e plaats in de NFL. Zeker op offensive tackle kunnen ze nog wat hulp gebruiken. Met Laremy Tunsil krijgen ze een goed ontwikkelde Offensive Tackle die de capaciteiten heeft om een van de beste pass blocking tackles in de NFL te worden. Hoewel Tunsil wat power mist in zijn benen is hij een verdienstelijke run blocker die gemakkelijk naar de second level gaat en linebackers uit de play duwt. Hij zal in ieder geval niet misstaan in de offense van de Baltimore Ravens.

7. Ronnie Stanley, OT, Notre Dame
Op de offensive line kunnen de San Fransisco 49’ers zeker nog verbeteren. Na vorig jaar werd duidelijk dat quarterback Colin Kaepernick nog wat meer bescherming nodig heeft. In de nieuwe offense van Chip Kelly zal een sterke offensive tackle met ervaring op zowel left als right tackle, die vanaf dag één zal kunnen starten,een welgekomen aanvulling zijn.

8. Myles Jack, LB, UCLA
De Cleveland Browns kunnen veel hulp gebruiken op defense. Vooral de linebackers waren vorig jaar een zorgenkindje. Myles Jack heeft het potentieel om net zoals Luke Kuechly een defense vanaf dag één volledig te transformeren. Met genoeg snelheid om tight ends, running backs en slot receivers te coveren is hij een ongelooflijke upgrade in pass coverage. Zo heeft hij bij UCLA ook safety gespeeld. Zijn veelzijdigheid en snelheid zullen hem in de NFL ver brengen als zijn knie het niveau aankan.

9. Vernon Hargreaves, CB, Florida
De Tampa Bay Bucanneers zijn op zoek naar nieuwe ankerpunten in hun defense. Buiten een pass rushers is ook een cornerback geen overbodige luxe. Met Hargreaves krijgen ze een snelle corner die agressief speelt. Hoewel scouts zich zorgen maken over zijn grootte maken zijn goede instincten en ball skills veel goed.

10. Leonard Floyd, OLB, Georgia
De New York Giants hebben veel nood aan een upgrade bij de linebackers. Leonard Floyd, vooral sterk als passrusher, zou achter Jason Pierre Paul de perfecte fit zijn voor deze defense. Al zal hij wel wat extra gewicht nodig hebben om een three down linebacker te worden. Met zijn wide-receiver bouw is hij te licht om in te zetten op run downs. Zal vooral veel succes hebben in passing situations.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *