Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Boehringer schrijft Europese NFL geschiedenis

De Duitse receiver Moritz Boehringer is de eerste Europese speler die gekozen is tijdens de draft zonder ooit één wedstrijd in de VS gespeeld te hebben. De Vikings zagen genoeg op YouTube en tijdens zijn Pro-Day om hem gisteren met hun zesde keuze in te lijven.

Boehringer werd genoemd als undrafted free agent, waar wij van GridIron hem zelfs in de derde of vierde ronde zagen gaan. Het werd er iets tussenin toen Minnesota de 22-jarige koos met de 186ste pick. De Vikings zijn wel zijn ideale team. Boehringer verruilde zijn voetbalkicksen voor receiver-gloves na het zien van Adrian Peterson op YouTube. Een wijs besluit, want in slechts een paar jaar American Football weet hij het verschil al te maken. In 2015 werd hij als speler van de Schwabisch Hall Unicorns gekozen tot GFL Rookie of the Year.

In Minnesota was Boehringer’s YouTube-filmpje een regelrechte hit. Zijn Pro Day bij Florida Athletic maakte hem echt gewild. Hij liep de 40 yard dash in 4,43 seconden, had 17 herhalingen bij de bench press en sprong 39 inch. Als hij bij de NFL Combine had meegedaan, had hij tegen de top van de Draft Class van 2016 gezeten.

Deze Europese primeur zet Duitsland weer extra op de kaart in de NFL. Wie weet komt er dan nog eens een NFL-wedstrijd naar onze Oosterburen. Nog mooier zou het zijn als het geëffende pad door Boehringer door meer Europeanen wordt bewandeld. En dan bedoelen we vooral iemand uit de Lage Landen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *