Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Nijmegen Pirates varen naar Finale

Op deze wisselvallige zondag, waarbij zon en regen zich in rap tempo opvolgden, speelden de Nijmegen Pirates en de Lelystad Commanders tegen elkaar. De inzet van de wedstrijd die in de Waalstad werd afgewerkt, was niets minder dan een plaats in de finale van de eerste divisie. Onder toeziend oog van maar liefst 7 scheidsrechters, Bondsvoorzitter Zandonà en een goed gevulde tribune vochten beide teams tot het einde in een bloedstollende wedstrijd om die felbegeerde finale plek.

Dat het een harde wedstrijd zou worden, werd na 3 plays al duidelijk. Nadat Raymond de Ries in de eerste twee plays, twee keer een mooie tackle maakte, moest hij de derde play het veld verlaten. Zijn enkel stond in een positie in welke deze normaal gesproken niet komt. Niet veel later verliet De Ries onder luid applaus van de tribune het veld om met de ambulance richting het ziekenhuis te gaan.

De wedstrijd ging uiteraard enkele minuten later verder en beide defenses gaven ontzettend weinig weg. Pas nadat de bal enkele keren van eigenaar had gewisseld door punts en interceptions, waren het de Pirates die als eerste de endzone vonden door een bal van ongeveer 30 yards diep van Isaiah Trouwloon op Bart Ebben. Tevergeefs, een holding zorgde ervoor dat de Pirates weer terug bij af waren. De Pirates kwamen nog wel tot de goalline, maar hier werd de bal door de verdediging van Lelystad onderschept.

Hierna kwamen de Commanders steeds meer in hun ritme en leken de Pirates het even kwijt. Wie anders dan Sidney Kunst vervulde de rol van ‘usual suspect’ die verantwoordelijk was voor de progressie. Met een Runningback pass (ja, net zo een als in februari voor de touchdown zorgde) gooide Kunst een 40 yard pass op Alphino Boutisma. Hierna volgde een inside run, wederom van Kunst, maar ook deze Touchdown werd afgekeurd doordat er holding was geconstateerd. Na enkele goede pass plays van de Commanders mocht Boutisma het afmaken en de eerste 6 punten binnenhalen. Steven Austin en Sjoerd Elmans het team op hun schouders met enkele runs waarop de Commanders geen antwoord hadden. Na goed werk van de runningbacks en de O-line, die de runningbacks zowel figuurlijk als soms letterlijk vooruit duwden, kwamen de Pirates op de goalline.  Vanaf hier bracht Bart Ebben wederom vreugde op de Nijmeegse tribune. Door een keep door het midden rende hij de bal over de goalline. Na nogmaals een gescoorde PAT door Roy Steins was de score  met nog 2 minuten te spelen 20-17.

De Commanders deden nog een uiterste poging om binnen ‘Fieldgoal range’ te komen, maar het mocht niet baten. Met nog ongeveer 50 seconden te spelen onderschepte wederom Bas Berkhout een bal van de quarterback. Deze game winnende interception was alweer zijn vierde interception in twee wedstrijden. Na het laatste fluitsignaal ging hij dan ook direct op de schouders.

Na deze thriller in Nijmegen mogen de Pirates zich op gaan maken voor een rematch tegen de Spijkenisse Scouts, welke ten koste van Crusaders2 de finale bereikten. Aankomende zaterdag zullen de Pirates in Amsterdam één van de twee tegenstanders tegenkomen van wie zij dit seizoen verloren. De laatste ontmoeting tussen beiden resulteerde namelijk in een 12-7 overwinning voor de Scouts.

Wil jij ook bij de spannende ontknoping van de Eerste Divisie zijn, koop dan hier online je kaarten voor de Finaledag. Deze wordt 2 juli aanstaande gehouden in Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *