Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Lightning Leiden zoekt nieuwe hoofdcoach

Lightning Leiden zoekt een nieuwe hoofdcoach. De ploeg, die al twee seizoenen onderaan de Eredivisie tussen hoop en vrees leeft, heeft van hoofdcoach Dick van Hirtum te horen gekregen dat hij in seizoen 2017 niet langer onderdeel uitmaakt van het team. Van Hirtum maakte het nieuws op 16 juni al bekend.

Van Hintum: “Ik kan mij niet meer voor 100% inzetten om het team te leiden en daarom is het in het belang van de club dat ik een stap terug doe. Het was een absolute eer om de headcoach te zijn van een fantastische club als Lightning. Ik heb de afgelopen jaren samen gewerkt met geweldige spelers en coaches die allemaal dezelfde passie voor American Football delen. Lightning Leiden is als een tweede familie voor mij geworden.”

De hoofdcoach neemt verantwoordelijkheid voor de slechte prestaties onder zijn bewind: “Het afgelopen seizoen was uitermate teleurstellend en ik accepteer daarvoor de verantwoordelijkheid. Door mijn drukke professionele carrière heb ik onvoldoende tijd in de club kunnen stoppen en het is niet eerlijk naar iedereen binnen de vereniging toe dat zij daar onder lijden. Daarom wordt het tijd voor iemand anders om het team te leiden naar de successen die ze verdient.”

In een officiele reactie heeft het bestuur van Lightning Leiden laten weten de beslissing te betreuren, maar ook te respecteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *