Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Tulip Bowl XXXII prooi voor Crusaders

Finale XXXII van het Nederlands kampioenschap, Tulip Bowl, is een eenvoudige prooi geworden voor de Amsterdam Crusaders. In de finale wisten de mannen van hoofdcoach Winston Ronde de 010 Trojans met 40 – 6 te verslaan en zo hun tweede titel op rij te winnen. Het was de achttiende Tulip Bowl uit het bestaan van de Cru. Door Stephan Pront.

1200 mensen zagen hoe de Crusaders de bal ontvingen voor hun eerste drive op het gezellig drukke veld van Blauw Wit in Amsterdam. De 010 Trojans weten knap de eerste drive van de Crusaders te stoppen, helaas zagen de Rotterdammers ook hun eerste poging stranden. Vanaf dat moment krijgen de Amsterdammers de loopgraven stevig in handen. De aanval weet keer op keer het veld over te steken met prachtige passes van QB Allan Bridgford op zijn receiversquad. Jasper Nijland is goed voor twee touchdowns, Dylan von  Gerhardt, Ashneal Werleman en Melvin Maasdamme pakken er elk één. De uitstekend spelende Miquel Castelen sluit de scorereeks voor de Crusaders af met een 38 yard touchdown run.

Het enige dat de aanval van 010 hier tegenin kan brengen is een 35 yard run van running back Kevin Wesseling. De Rotterdamse aanval heeft het zwaar te verduren in deze Tulip Bowl. Zeker QB Anthony Slootmaekers wordt behoorlijk in de tang genomen door onder andere Calvin Dey, die de Rotterdammer het leven zuur maakt met 4 sacks. Überhaupt is de Amsterdamse verdediging in deze wedstrijd oppermachtig en geeft het de mannen van HC Van den Boogaard geen enkele ruimte om tot een fatsoenlijke drive te komen.

Het was niet de meest spannende Tulip Bowl die ooit gespeeld is en de onervaren arbiter crew stond ook niet altijd garant voor een vlotte doorgang. Maar voor de vele liefhebbers was er genoeg te beleven om een avond lang te genieten van, op sommige momenten, geniaal football.  De Amsterdamse QB Allan Bridgford is tot MVP van het seizoen gekozen mede dankzij zijn feilloze passing game. Het was een passend afscheid van de Californian. Allan moet zich begin september melden op de campus van Harvard Law School.

De Amsterdammers hebben dit jaar de competitie gedomineerd op een ongekend niveau en de signalen voor verdere groei zien er positief uit. Spelers, coaches en aanhang  hebben tot in de vroege uurtjes op deze positieve ontwikkelingen geproost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *