Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL zwijgt over ‘Ballers 2’

Het tweede seizoen van ‘Ballers’ gaat vanavond in première bij HBO. Ondanks alle controverse blijft de NFL zwijgen. In het openbaar althans. Producer Mark Wahlberg claimt dat NFL Commissioner Roger Goodell hem achter de schermen heeft gevraagd te stoppen met de serie.

Waar eerder series of films altijd fictieve teams gebruiken, draait het bij ‘Ballers’ om de Miami Dolphins. Het lijkt een grote copyright issue te kunnen worden. De NFL houdt de kaken op elkaar en de advocaten op zak. Hoofdrolspeler Dwayne ’the Rock’ Johnson kampt ook nog met effecten van een football-blessure, wat verdacht veel lijkt op de discussie omtrent hersenschuddingen. Nog een reden voor de NFL om haar toorn te laten gelden… maar ook op dit punt blijft het stil.

Mark Wahlberg stelt ondertussen dat hij met de serie ”Ballers’ vooral spelers wil wijzen op het eigen geldverslindende gedrag. De serie toont namelijk geregeld over-de-top feestjes waar geld, drugs en alcohol geen beperking kennen. Én daarbij ook het effect van die feestjes op het spel op de gridiron. Hoor ik daar ‘reden 3’ voor de NFL om te reageren?

… en opnieuw stilte…

De NFL gaat waarschijnlijk HBO straks ‘stiekem’ straffen. De maatschappij mag nu ook het populaire ‘Hard Knocks’ produceren. Roger Goodell zal hier straks vast een stokje voor steken en het programma ergens anders onder brengen. Kijken of HBO dan nog blij is dat ze ‘Ballers’ een seizoen 2 hebben gegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *