Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Veteranen Boldin en Long vinden emplooi

Eindelijk mogen veteranen die er maar geen genoeg van krijgen hun handtekeningen zetten. Receiver Anquan Boldin en offensive tackle Jake Long ondervinden aan den lijve het fenomeen dat kort voor de start van trainingskamp teams de gaten in hun selectie gaan opvullen met veteranen. Boldin gaat naar de Lions, waar Long op het moment van het schrijven in het vliegtuig zit naar Baltimore om te tekenen bij de plaatselijke Ravens.

Waar gisteren Darnell Dockett en Greg Jennings na tien jaar toch té laat met pensioen gingen, denken Boldin en Long nog minstens een jaar in de tank te hebben zitten. Dockett en Jennings ontdekten dat na jaren bij respectievelijk de Cardinals en Packers het gras níet groener was bij de buren. Na hun move naar aartsrivalen 49ers en Vikings haalden beide niet meer het hoge niveau en kreeg hun 10-jarige loopbanen een zweem van ‘nachtkaars’.

Anquan Boldin bewijst vooralsnog het tegendeel na 13 seizoenen in de NFL heeft hij bewezen degelijke cijfers te kunnen blijven produceren. Bij de Detroit Lions zou hij wel eens een ‘safety blanket’ kunnen worden voor quarterback Matthew Stafford. En die is broodnodig, want de ‘nieuwe’ Calvin Johnson is nog niet opgestaan in Detroit.

Long gone
jakelongVoormalig eerste draft keuze uit 2008 Jake Long lijkt vooral blind voor de realiteit. Blessures spelen hem de laatste jaren parten en vorig seizoen kwam hij niet verder dan vier invalbeurtjes bij de Atlanta Falcons. Het niveau welke hem in vier Pro Bowls bracht ligt al ver achter hem. 2011 was zijn laatste uitverkiezing. De Ravens zien in hem desondanks een fijne backup. Waarschijnlijk ook in een coachende rol naar rookie Ronnie Staley die de ‘blind side’ van Joe Flacco moet gaan beschermen. Wat betreft kan het een slimme aankoop zijn, maar Jake Long moet niet denken dat hij nog een keertje een plek in de Pro Bowl kan gaan verdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *