Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Baylor reünie bij de Cleveland Browns

Afgelopen maandag werd bekend dat na een jaar afwezigheid in verband met drugsgebruik, Josh Gordon weer ballen mag gaan vangen voor de Cleveland Browns. De Receiver van de  Browns gaat proberen om zijn prestaties uit het eerste seizoen te herhalen. Zijn eerste seizoen, in 2012, was namelijk tot nog toe het enige seizoen dat Josh Gordon zonder schorsingen door kwam. Qua statistieken zal Gordon er op gericht zijn om zijn seizoen van 2013 te herhalen. 2013 was namelijk, ondanks een schorsing van twee wedstrijden door ‘substance abuse’, het jaar waarin Gordon werd genomineerd voor de Pro-Bowl.

 

Bij zijn terugkeer bij de Browns komt Gordon een oude bekende tegen. Quarterback Robert Griffin III was namelijk een helft van de tandem Griffin & Gordon bij Baylor University in 2010. Gordon had in 2010 maar liefst 42 catches en 7 touchdowns. Echter ging het dat jaar, helaas voor Gordon, al mis met marihuanagebruik en werd hij door de universiteit geschorst. Toen hij in 2011 positief testte op een drugstest moest hij vertrekken en was dat het einde van de samenwerking tussen Gordon en Griffin III. Hoewel de herintreding van Josh Gordon gepaard gaat met een 4 wedstrijden durende schorsing, is een hereniging tussen de quarterback en de receiver nu al uitgesteld.

 

Veel ‘Brownser’ lijkt het niet te worden, maar Gordon heeft zich bij de Browns gemeld met een dijbeen blessure en zal daardoor ook de eerste weken van het Browns trainingskamp missen. Daarnaast moet nog maar blijken of beide tegelijk op het veld komen te staan. Gordon zal bij terugkomst de strijd aan moeten gaan met onder andere 1st round pick en eveneens Baylor alumni Corey Coleman. Terwijl Griffin III moet knokken voor zijn basisplaats al quarterback. Hoewel Griffin III favoriet is om starting quarterback te zijn, liet Hue Jackson al weten dat zijn positie niet vast staat aan het begin van het trainingskamp. Daarbij moet Robert Griffin III zijn knie de eerste games heel houden om, na de schorsing van 4 wedstrijden, het veld te kunnen delen met Josh Gordon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *