Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

J.J. Watt onzeker voor openingswedstrijd

All-Pro defensive end J.J. Watt ligt in de lappenmand. De Houston Texan onderging een operatie voor een hernia op 21 juli, net voor de start van training camp. een best case scenario plaatst Watt terug op het veld binnen acht weken, net voor de start van het seizoen. Al lijkt 10 weken realistischer volgens NFL Media’s Mike Garafolo.

“I can’t put a solid start date on when I can play. I don’t plan on missing my first game, but I can’t promise it.”

De blessure is hoe dan ook een aderlating voor de Texans. De defensieve ster van deze generatie kan op zijn eentje een wedstrijd beslissen. Zonder hem is de Texaanse defensie een stuk minder indrukwekkend. Hoofdcoach Bill O’Brien zal dan ook hopen dat Watt snel opnieuw 100% is. Makkelijker gezegd dan gedaan na een rugoperatie, rugblessures staan bekend om hun onvoorspelbaarheid.

De drievoudige defensieve MVP miste nog geen wedstrijd in zijn vijfjarige carrière ondanks hand- en liesblessures in 2015. De openingswedstrijd van het reguliere seizoen tegen Chicago komt er echter al snel aan.

Er was echter ook goed nieuws te rapen in Houston. Ster wide receiver DeAndre Hopkins verscheen op 31 juli voor het eerst op het trainingsveld. Hij had de eerste dagen van training camp overgeslagen uit onvrede met zijn contract, het laatste jaar van zijn rookiedeal zou hem amper $1 miljoen opleveren. Een boete van tot wel $40 000 dollar per dag lijkt hem echter overtuigd te hebben van een andere aanpak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *