Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Geen Hall of Fame Game na ‘verfproblemen’ op het veld

We moeten vier dagen langer wachten op de eerste NFL wedstrijd van het seizoen. De jaarlijkse Hall of Fame game in Canton,Ohio werd op het laatste moment afgelast. De Green Bay Packers en Indianapolis Colts, die hun spiksplinternieuwe Hall of Famers Brett Favre en Tony Dungy wilden eren, moeten zonder wedstrijd naar huis. De reden? Een gênante flater van de organisatie, de verf in de endzone en in het midden van het veld reageerde verkeerd met het terrein. Op de resulterende gladde, teerachtige substantie, was niet te spelen.

Colts eigenaar Jim Irsay haalde al uit naar de Hall of Fame, verantwoordelijk voor het stadion, na de flater. Het veld, amper een jaar gebruikt in de Superdome in New Orleans, slaagde voor de veiligheidstesten na de aankomst een tijdje geleden en op de ochtend voor de wedstrijd. Nadien werd er echter verf gebruikt die ongeschikt was voor het veld.

“This shouldn’t happen. Yes, we’re upset. . . . We have to make it right to our fans and also get to the bottom of exactly who got this paint job done and why was there incompetence.”

De wedstrijd werd uiteindelijk afgelast om veiligheidsredenen. Zowel NFL als NFLPA (spelersvakbond) lieten in een gezamenlijk statement weten dat de veiligheid van de spelers niet gegarandeerd was. Voorafgaand aan de wedstrijd hadden enkele spelers en fysiotherapeuten aangegeven liever niet te willen spelen op het veld. Het valt te verwachten dat dit niet de spelers waren achteraan de depth chart.

Een fantastisch weekend volledig in het teken van de Hall of Fame class van 2016 onder leiding van Brett Favre, eindigt zo in mineur voor alle aanwezige fans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *