Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Mogelijk einde seizoen voor J.J. Watt

Texans’ superster J.J. Watt komt voor een lange tijd niet meer in actie voor zijn team. De Defensive end van de Houston Texans heeft in de wedstrijd tegen de New England Patriots opnieuw zijn rug geblesseerd. De blessure lijkt zo ernstig dat de Texans er zelfs rekening mee houden dat Watt dit seizoen helemaal niet meer in actie komt.

De voormalig Wisconsin Badger moest al het gehele Preseason missen doordat hij geopereerd was aan een hernia. Na deze operatie was het al de vraag of Watt in de eerste weken van het seizoen zou kunnen spelen, maar Watt was fit verklaard voor de openingswedstrijd. Echter, kon Watt niet hetzelfde spel tentoonstellen als de kijker van hem gewend was. Watt wist tot op heden niet te imponeren en dit heeft waarschijnlijk alles te maken met zijn fysieke gesteldheid. In de afgelopen wedstrijd tegen de Patriots wist Watt maar drie tackles te maken en kon hij (net als de rest van de Texans defense) geen vat krijgen op 3rd string quarterback Jacoby Brisset. De laatste wedstrijd dat de viervoudig winnaar van de Defensive player of the year award zo weinig statistieken op het formulier kreeg was in 2011, zijn rookieseason.

Komende week zal het onwennig zijn voor de Houston Texans. J.J. Watt mistte in zijn 6 jaar durende carrière namelijk nog niet één wedstrijd. De wedstrijd tegen de Titans aankomende zondag zal daardoor voor de Texans de eerste in 83 zijn zonder Watt. Watt zal een groot gemis zijn op de Defensive line. Voormalig Defensive end Antonio Smith is daarom gehaald om de leegte op te vullen die Watt achter laat in de Depth Chart.

Voor het eerst sinds 2013 zal de blessure van Watt ook naar alle waarschijnlijkheid een nieuwe Defensive player of the year opleveren. Hoewel het niet helemaal zeker is dat Watt het gehele seizoen moet missen, kan men ervan uitgaan dat hij te veel wedstrijden zal missen om voor die prijs nog in aanmerking te komen. Het is te verwachten dat Watt vandaag of morgen op de injured Reserve list geplaatst zal worden.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *