Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Quarterback nummer zes in aantocht voor de Browns

Het duurde welgeteld vijf weken voordat de Cleveland Browns maar liefst vijf quarterbacks hadden gebruikt. Na vorig jaar gebruik gemaakt te hebben van McCown, Manziel en Davis, hebben de Browns nog steeds geen zekerheid op de quarterback positie. Afgelopen zondag raakte Cody Kessler geblesseerd aan zijn ribben en namen  Terrelle Pryor en Charlie ‘clipboard jesus’ Whitehurst snaps voor hun rekening. Dit waren al de 4e en 5e quarterback voor Browns dit seizoen.

Voor komende zondag staat de wedstrijd tegen de Tennessee Titans op het programma en in Ohio hoopt men dat Cody Kessler fit genoeg is om te spelen. Mocht dit niet het geval zijn, doen de Browns er alles aan om Josh McCown fit te krijgen. Hoewel de geluiden omtrent zijn herstel positief zijn, is het erg snel om binnen vier weken terug te keren van een gebroken sleutelbeen. Voor de zekerheid stomen de Browns daarom Quarterback nummer zes klaar voor aankomende zondag.

Trainingsteam quarterback Kevin Hogan is gepromoveerd tot een van de quarterbacks in het eerste teams. De rookie uit Stanford werd in de vijfde ronde van de afgelopen draft gekozen door de Kansas City Chiefs, maar werd op 3 september jl. alweer ontslagen. Een dag later pikte de Cleveland Browns hem op. Dat de Stanford alumnus een maand later daadwerkelijk onderdeel van het team zou zijn, kon niemand voorspellen.  Charlie Whitehurst is ondertussen bedankt voor bewezen diensten (14 completions in 24 pogingen). Na de wedstrijd van afgelopen zondag werd bij hem een verstuikte knie geconstateerd en dit was voor de Browns reden om hem de laan uit te sturen. De veteraan mag daarom opzoek naar alweer zijn zevende team.

Je zou het bijna alweer vergeten, maar de Browns hebben ook nog Robert Griffin III op de loonlijst staan. De voormalig Washington Redskin begon als quarterback voor de browns, maar hij raakte in week 1 geblesseerd aan zijn schouder en werd op de injured reserve geplaatst. Hierdoor duurt het  minimaal acht weken missen voordat hij weer in actie mag komen voor de Browns. Hoewel de Browns in Pryor nog een (voormalig) quarterback in huis hebben, heeft het niet de voorkeur om hun beste receiver de ballen te laten gooien.  Daarbij ziet Pryor zichzelf als receiver, maar toch antwoorde hij op de vraag of hij quarterback zou spelen als hem dat gevraagd werd: “I’d ‘cut my finger off’ for the Browns”.

Duidelijke taal van Pryor, minder duidelijk is wie er zondag zal starten. Gedurende de week zal het duidelijk worden wie tegenover de Titans zal beginnen. Kessler, McCown of Hogan zijn alle drie in de running, maar Hogan is op dit moment de enige fitte quarterback. De O-line zal ondertussen een zware opdracht krijgen in het fit houden van mogelijk de 6e quarterback van de Browns. De Titans lieten met 6(!) sacks tegen de Dolphins zien in vorm te zijn. Ondertussen roepen stemmen op sociale media om ene Tim Tebow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *