Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Chargers bibberen en beven tegen Broncos

De San Diego Chargers staan laatste in de AFC West met een 2-4 record na hun winst tegen de Denver Broncos op Thursday Night Football. Ze hadden even goed alleen op kop kunnen staan met een 6-0 record. Zelfs met de blessures van Keenan Allen, Danny Woodhead, Stevie Johnson, Jason Verrett, Brandon Flowers en Manti Te’o blijven ze in positie om wedstrijden te winnen. Om uiteindelijk toch te verliezen. En dat maar liefst vier keer.

Even wat cijfers om duidelijk te maken hoe vaak de Chargers zichzelf in de voet hebben geschoten. In 6 wedstrijden hadden ze vier keer een voorsprong van 13 punten, twee keer verloren ze nog. De rest van de NFL is 36-0 in die situatie. 36-0.

In hun vier verlieswedstrijden dit seizoen hadden ze volgens website pro-footballreference.com momenten dat de waarschijnlijkheid dat ze gingen winnen 99,9%, 84,7%, 99,9% en 77,9% was. Zulke cijfers zijn uiteraard met een korrel zout te nemen, maar toch. Financieel analyst Seth Bienstock van The Wall Street Journal ging met de cijfers aan de slag. in één geval op 30 000 000 zouden de Chargers statistisch gezien al die wedstrijden verliezen. Onwaarschijnlijk.

Het is te hopen dat hun winst tegen de Broncos eindelijk die trend kan opbuigen. Al was het bibberen voor head coach Mike McCoy nadat ze de Broncos van 3-21 lieten terugkomen naar 13-21 om vervolgens de onside kick aan Denver te bezorgen. Brachten ze de wedstrijd dan eigenlijk wel tot een goed einde? Of hadden ze voor één keer voldoende voorsprong uitgebouwd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *