Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

AFBN Eredivisie: Eén poule, zeven teams

De AFBN Eredivisie is al voor de start ontnomen van haar spanning. Door het wegvallen van de Alphen Eagles en de totale zelfvernietiging van de Amsterdam Panthers blijft er een Eredivisie over met zeven teams, die allemaal in één poule spelen om het kampioenschap.

Met man en macht probeerde de AFBN een vervanger te vinden van de Eagles, omdat de wedstrijdreglementen voorschrijven dat er toch écht met minstens acht teams aangevangen moet worden met de competitie. De plaatsvervangers stonden echter niet in de rij, te meer omdat de Eerste Divisie deze jaargang een leuke spannende competitie is met twee poules en aan elkaar gewaagde teams.

Zeven teams dus, dus vanaf 19 februari met elkaar de strijd aangaan. Torenhoge favoriet? Niemand zal ontkennen dat deze jaargang een ‘walk in the park’ wordt voor de Amsterdam Crusaders. Het is voor footballminnend Nederland te hopen dat verliezend finalist 010 Trojans dit jaar sterker is geworden. Het lijkt namelijk de enige concurrent van 020, alhoewel Hilversum Hurricanes zeker niet uitgevlakt mag worden.

De andere teams: Arnhem Falcons, Lightning Leiden, promovendus Spijkenisse Scouts, Groningen Giants. Het probleem aan de onderkant: door de competitieopzet kan er dit seizoen opnieuw niet aan de onderkant worden gedegradeerd. Ook de kwalitatief mindere broeders blijven dus de hoogste divisie van Nederland bevolken, een trend die vorig seizoen al in gang werd gezet.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *