Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Floyd als play-offs-joker voor Patriots

De Patriots hebben hun ‘move’ op weg naar de Super Bowl reeds gedaan. Receiver Michael Floyd moet de joker worden die voor de verrassing gaat zorgen in de play-offs. We voorspellen hier de MVP van de nacompetitie.

In de play-offs zoeken teams altijd naar de openbaring van een speler die tijdens het seizoen onder de radar bleef. De Patriots ondervonden in twee Super Bowls aan den lijve hoe belangrijk zo’n speler kan zijn. In Super Bowl 42 maakte de tot dan toe onbekende David Tyree (Giants) het verschil met zijn helmet-catch. Twee jaar geleden tijdens Super Bowl 49 was Seahawks practice squad speler Chris Matthews (4 catches, 109 yards, 1 touchdown) dichtbij een MVP-award.

Bill Belichick was er dus als de kippen bij toen receiver Michael Floyd twee weken geleden door de Arizona Cardinals ontslagen werd, nadat hij gepakt was met drank op achter het stuur. Eerder al werd hij in college bij Notre Dame voor eenzelfde vergrijp tijdelijk geschorst.
Een speler met een randje dus, waarbij we over het talent van de 13e ronde pick uit 2012 niet hoeven te twijfelen. Een speler van wie de laatste drie jaar de productie dalende was in het overvolle receiversclubje bij de Cardinals.

Klaarstomen voor de Super Bowl
Dit klinkt als een ideaal project voor Bill Belichick om er een succes van te maken. En Bill wil niet wachten tot volgend seizoen. Hij wil nu al cashen op Floyd. De receiver maakt overuren met derde quarterback Jacoby Brissett om zo snel mogelijk het playbook te leren kennen. Vorig week ving hij in zijn eerste wedstrijd voor de Pats al zijn eerste pass.

Hou er rekening mee dat de connectie tussen Tom Brady en Michael Floyd vanavond tegen Miami veelvuldig gezocht gaat worden. Tijdens de bye-week kunnen zij dan nog even verder werken aan hun samenwerking, om vervolgens op weg naar de Super Bowl het perfecte alternatief te hebben op de LaGarrette Blount over de grond en Julian Edelman en Martellus Bennett door de lucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *