Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Alleen NFL kan Chargers nog in San Diego houden

Een nieuwe hoofdcoach is niet het grootste probleem voor de Chargers deze off-season. Blijft de franchise wel in San Diego of krijgen we een ongewenste, maar gedwongen vertrek naar LA? De eigenaren in de NFL hebben de sleutel in de hand.. Met daarbij wel een vliegticket voor de Raiders naar Las Vegas.

De Chargers hebben broodnodig een nieuw onderkomen nodig. Voor 1,1 miljard kan het Mission Valley stadion gebouwd worden. Daarvoor moet de stad San Diego wel 500 miljoen publiek geld inleggen. Vorig jaar liepen de onderhandelingen stuk, omdat het gemeentebestuur niet verder wilde gaan dan 350 miljoen dollar. Na die mislukte gesprekken ontstond de optie dat ook de Chargers naar Los Angeles zouden vertrekken.

Deze off-season gaat de kogel door de kerk. Goedschiks of kwaadschiks. San Diego zou het bod kunnen ophogen naar 375 miljoen dollar. Dan blijft een ‘lullig’ gaatje over van 125 miljoen pietermannen.

En daar komen de Oakland Raiders in het verhaal.

De NFL eigenaren hebben een goedmakertje van 100 miljoen toegezegd aan de Raiders, nadat ze hen de toegang ontzegden tot Los Angeles. Dit geld mag gebruikt worden voor een nieuw stadion in Oakland.

Viva Las Vegas
Misschien kan die 100 miljoen beter gebruikt worden voor de San Diego Chargers. De NFL hoeft dan nog ‘maar’ 25 miljoen extra te doneren. Ze houden de Chargers hiermee in San Diego en voorkomen dat er twee wankele franchises in één van de grootste tv-markten gaan ploeteren. Gevolg is wel dat voor de Raiders de weg vrijgemaakt wordt om te verhuizen naar Las Vegas.

En daarmee is er een interessante driehoeksverhouding ontstaan tussen de NFL, de Chargers en het gemeentebestuur van San Diego. Een verhouding waar de Raiders spekkoper van kunnen zijn met hun gedroomde verhuizing naar het gokwalhalla…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *