Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Wordt T.J. de tweede J.J.?

T.J. Watt gaat de derde Watt-broer worden in de NFL. De outside linebacker van Wisconsin maakte vandaag bekend dat hij voortijdig de collegebanken wil verruilen voor de NFL Draft. De vraag is of T.J. ‘de real deal’ is, of dat hij vooral een gehypte pseudo-J.J. is.

T.J. is net als J.J. een pass rusher. Waar J.J. dit doet als defensive end, speelt het jongste broertje als outside linebacker. Het was pas zijn tweede seizoen op die positie, nadat Wisconsin hem als tight end recruteerde. Overigens liet J.J. Watt bij de Houston Texans al zien ook niet vies te zijn van wat aanvallend vangwerk.

Bij Wisconsin noteerde T.J. dit jaar 11,5 sacks. Het hoogste aantal in de Big Ten divisie. Samen met zijn 63 tackles leverde hem dat een verkiezing op als Second Team All-American. Hiermee zou het jongste Watt-broertje mogelijk in de tweede ronde gekozen kunnen worden deze draft. Als hij tijdens de combine echter ook maar enige gelijkenis laat zien met broer J.J. kan het zomaar zijn dat een team met een late first round pick een gok met hem zou willen nemen.

T.J. heeft goed football-DNA. Maar de vraag is of J.J. met zijn drie titels als Defensive MVP het beste niet al allemaal opgebruikt heeft.

Middelste broer Derek heeft net zijn rookie jaar (6e ronde draft 2016) bij de San Diego Chargers erop zitten. Als fullback speelde hij vooral op special teams. Hij had slechts 2 runs voor 4 yards en 4 vangballen voor 83 yards. Hij is daarmee niet bepaald Hall of Fame-materiaal.

Het jongste broertje van de Watt’s mag er rekening mee gaan houden om continue met zijn oudste broer vergeleken te worden. Als drievoudig Defensive MVP zijn er überhaupt maar weinig spelers die de vergelijking aankunnen met J.J. Watt. En dus lijkt het niet eenvoudig te zijn om in T.J.’s schoenen te staan. Als hij het label krijgt ‘niet-zo-goed-als-zijn-broer’ lijkt zijn draftwaarde eerder af te nemen dan toe te nemen.

Helaas heb ik me wel vaker vergist in de potentie van een Watt-broer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *