Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Landry scoorde duurste nutteloze TD ooit

Voor een touchdown-om-des-keizers-baard is Jarvis Landry maar liefst twee keer beboet door de NFL. Het kostte hem zijn halve weeksalaris. Daarmee is de receiver van de Miami Dolphins ook direct gekroond tot de idioot van de week.

De actie van Jarvis Landry die hem deze dubbele boet kostte is een opeenstapeling van stommiteiten. Allereerst scoorde hij de touchdown bij een 20-0 achterstand, in een wedstrijd die vooral een inmaakpartij was door de Patriots. Niet het moment voor een excessieve viering. Zeker niet in de No Fun League.

Vervolgens ging Landry twee keer in de fout. Eerste had hij een Michael Jackson imitatie, door even flink aan zijn kruis te trekken. Iets dat eerder ook Marshawn Lynch geld kostte. Vervolgens nam Landry zijn helm van zijn hoofd om deze op de grond te slaan. Daarmee hebben we boete twee te pakken. Ook iets dat onder algemene kennis verstaan mag worden als iets dat je geld kost. Check de beelden.

Geluk bij een ongeluk
Tezamen zou dit de ballenvanger van Miami 48.618 dollar kosten. Hij wordt hier echter gered door de regel van de NFL dat je voor een herhaalde overtreding niet meer dan 50% van je weeksalaris mag kosten. Daarom komt Landry uit eindelijk uit op een acceptgiro van 21.644 dollar uit.

Dan kunnen zoals altijd weer flauw gaan doen tegen de NFL, maar deze boete is gewoon één grote stommiteit van Jarvis Landry. Zeker als je weet dat de touchdown helemaal niets toevoegde aan de wedstrijd die uiteindelijk met 35-14 werd verloren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *