Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Strijd om Tony Romo trekt zich op gang

De Dallas Cowboys mogen de Super Bowl dan wel niet gehaald hebben, één cowboy blijft opduiken in het NFL-nieuws in de aanloop naar de Big Game: back-up quarterback Tony Romo. Rookie Dak Prescott zal na zijn fantastisch rookie-seizoen zijn plaatsje under center niet snel meer afgeven. Tijd dus voor ouwe getrouwe Tony Romo om nieuwe oorden op te zoeken. Genoeg interesse in ieder geval.

Drie teams om in de gaten te houden: de Kansas City Chiefs, Denver Broncos en Buffalo Bills. Drie teams met voldoende talent om met de juiste quarterback het eind te schoppen.

De Cowboys hebben de quarterback echter nog onder contract tot 2019 en zullen dus hopen om nog wat te vangen voor Romo. Even afwachten dus wie wat wil opgeven voor de vaak geblesseerde veteraan. High risk, high reward noemen ze zoiets.

Alle drie de teams moeten dan ook uitmaken of Romo zoveel beter is dan hun huidige aanvalsleiders. Voor de Broncos betekent dat in principe dat het Trevor Siemian experiment wordt opgegeven. Terwijl Paxton Lynch nog enkele jaren langer kan leren. De Cowboys zouden dan ook meer dan waarschijnlijk eerst het contract van hun quarterback moeten ontbinden en hem de vrijheid gunnen zijn eigen team te kiezen.

Dan maar de Buffalo Bills? Tyrod Taylor lijkt in ieder geval niet echt in de bovenste lade te liggen bij het bestuur. Ook toonde het ontslag van Rex Ryan aan dat de Pegula’s met niets minder genoegen nemen dan een tripje naar de play-offs. Een ervaren quarterback zou dan ook wel eens als het ontbrekende puzzelstukje gezien worden.

Mijn persoonlijk favoriete bestemming echter; de Kansas City Chiefs. Het team leek het afgelopen seizoen klaar om de Patriots uit te dagen voor een plekje in de Super Bowl. Voor het tweede jaar op rij strandde het team van coach Andy Reid echter in de divisional round van de play-offs. De vraag is dan ook of de oerconservatieve, maar zeer degelijke, Alex Smith goed genoeg is het team naar het beloofde land te leiden? De Chiefs lijken het in ieder geval te willen uitzoeken.

Of het kan ook geen van deze teams worden. Romo zou namelijk nog niet beslist hebben of hij er nog een jaartje bij wil doen. Mocht hij zijn lichaam echter nog eens willen blootstellen aan een NFL-seizoen, zou hij een hoop teams beter kunnen maken.

We hebben in ieder geval wat maanden van speculatie in het vooruitzicht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *