Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Toeleven naar reset van Madden Mobile

Nog tien dagen en dan gaat Madden Mobile op zwart. Drie dagen lang, de enige drie dagen van het jaar, kun je niet je favoriete American Football spel spelen. Madden krijgt de reset om het nieuwe seizoen aan te kunnen. Wat kun je nog doen in die laatste tien dagen?

Het belangrijkste wat je in ieder geval niet moet doen is nog geld investeren in het spel. Je team wordt bevroren en moet je opnieuw opbouwen. De ‘coins’ worden op nul gezet. Het enige dat je meeneemt naar het nieuwe seizoen is je ‘cash’. Dus nu nog spelers-bundels kopen met echt geld is dus letterlijk verspilling. Misschien haal je nog een goede speler, maar deze zie je volgend jaar alleen terug in je Legacy-team welke je alleen gebruikt bij één enkele live event in de week.

Moet je toch echt perse van je geld af, koop dan wat now&later-packs. Als je deze nog koopt in Madden2017, krijg je dit pack ‘gratis’ in Madden2018. Dan heb je nog een appeltje voor de dorst als vanaf 15 augustus het ‘nieuwe Madden’ gaat beginnen.

Season score ophogen
Verder is er eigenlijk maar één ander ding om nog tijd aan te spenderen: de ‘season score’. Hoe hoger deze score hoe meer tickets je verdient. Die tickets kun je na de herstart inwisselen om je nieuwe team snel op gang te krijgen. Maximaal 20 tickets kun je halen op basis van onder andere de overall rating van je team, jouw bereikte achievements, jouw prestaties in leagues of jouw head-2-head prestaties. Ondertussen zijn er nog dagelijkse opdrachten die punten opleveren voor je tickets.

Voor de oplettende lezer zit er een discrepantie met de opmerking dat investeren in je team niets oplevert. Betere spelers kopen levert immers een hogere overall rating op van je team. Mijn tip is om hiervoor gewoon je ‘coins’ in te zetten. Die ben je toch kwijt. Geld uitgeven blijft zonde als je op een van de zeven andere categorieën ook simpel punten kunt halen. Ons ben zuinig… althans tot de reset.

Nog meer tips & tricks
In aanloop naar de herstart tussen 12 en 15 augustus, neem ik nog de vrijheid om allereerst de zogenaamde nieuwigheden in Madden2018 te bespreken en daarna tips te geven hoe je het beste je seizoen kunt opbouwen in succes. Don’t be a stranger bij GridIron dus.

Andere Madden-vragen beantwoord ik uiteraard ook graag. Stel ze via de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *