Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

MM2018: Nieuwe wijn in oude zakken

De nieuwe Madden Mobile gaat over ruim een week los. Zoals altijd wordt dan geroepen over vernieuwingen aan de game. Gelukkig kunnen we dit allemaal met een korreltje zout nemen. Graphics worden uiteraard beter, maar te veel verandering aan je favoriete game wil je niet hebben. Het is immers niet voor niets je favoriete game. Grof gezegd zijn er drie aanpassingen te verwachten.

De eerste betreft dat je spelers kunt trainen. Klinkt leuk, maar het is niet meer dan dat je een playercard hebt met lagere waarden en als je die inlevert samen met heel veel opgebouwde trainingspunten krijg je een betere versie van diezelfde speler. Iets dat vorig jaar bij de herstart van Madden Mobile 2017 ook al kon. Toen was je in aanloop van het seizoen bezig trainingspunten te verzamelen om van vier spelers, waaronder Gronkowski en Gurley betere cards te verwerven.

In de locker-sets vind je wat algemenere cards zoals de bronzen en zilveren trophy’s. Volgend jaar voegen ze hier wat nieuwe cards aan toe die je extra ‘coins’ en (voor de kenners) xp-punten opleveren. Prima, wat mij betreft. Geen grote wijziging, maar kan wel wat extra’s opleveren.

Coaches-punten
Meest nieuw worden de coachingpunten. Er kon in juni al even mee getest worden, maar je kunt ook coaching-cards krijgen die extra kwaliteiten bieden aan de spelers. Bijvoorbeeld een +2 score op awareness.

Interessant om te kijken wat hier nu echt het effect van is. Wordt hiermee de gameplan ook beïnvloed. Een feature van 2017 die wel degelijk veranderingen opleverde in de manier van spelen in Head-2-head en in leagues.

Meer variatie mag
Een hoop die ik wel wil uitspreken is dat Madden Mobile wat gevarieerder wordt in het spelersaanbod. Vooral van legendes. Nu grossiert MM vooral in van dezelfde speler meerdere versies te maken. Zo zijn er van sommige spelers zoals Brady vier of vijf verschillende cards beschikbaar. Ook de legendes zijn twee keer per seizoen hetzelfde. Dan zie ik liever wél een Ray Lewis of Kurt Warner card verschijnen. Hopelijk dat EA daar dit jaar wel geld voor heeft uitgetrokken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *