Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Volledige coaching staff stapt op bij 010 Trojans

De 010 Trojans zijn zonder coaching staff. Coach Pascal Matla, die het team dit seizoen naar de tweede Tulip Bowl in even zoveel seizoenen wist te leiden, heeft dit weekend aangegeven zijn loopbaan in Rotterdam op te schorten. In zijn kielzog is ook de rest van de coaching staff vertrokken.

Berichtgeving op de site van de Trojans is summier, alhoewel de club in het persbericht wel aangeeft dat er niet hoeft te worden gevreesd. Volgens het bestuur is het fundament van de club gezond en is er een mooi toekomstplan uitgestippeld waar de club zich aan wil houden.

Voorzitter Stephan Tuinenburg legt wel uit: “Tijdens de evaluatie kwamen we tot de conclusie dat onze ideeën en mogelijkheden te ver uit elkaar lagen. Vooral over de tijdspanne waarin we wilden bouwen zat te veel verschil. Dus hebben we afscheid van elkaar genomen, zonder ruzie of wat dan ook.”

Zelf geeft Matla aan dat de ambities inderdaad te ver uit elkaar liggen. “Ik kan geen nieuw commitment richting Rotterdam maken. Daarnaast merk ik dat ik even aan mezelf moet denken in plaats van aan anderen,” aldus de voormalig speler van de New Orleans Saints.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *