Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Kaepernick ‘verboden woord’ bij Jaguars

Jaguars hoofdcoach Doug Marrone praat niet over spelers die niet onder contract staan. De naam Kaepernick nam hij dus niet in de mond. Een fan in Jacksonville was wel al zo vrij de naam op een jersey af te laten drukken. De dagen van quarterback Blake Bortles lijken namelijk geteld. 

Bortles leverde donderdag weer een dramatische prestatie. Al is het pre-season het geeft geenszins weer dat hij in staat is om zijn dramatische seizoen 2016 uit te wissen. Een seizoen waar hij zijn ploeg naar een losing streak van negen wedstrijden leidde en zijn coach Gus Bradley naar vroegtijdig ontslag. De nieuwe hoofdcoach Marrone liet na donderdag al weten dat de basisplaats voor zijn quarterback allerminst vergeven is. Meestal als ze dat zeggen weet je wel hoe laat het is.

Bezwijken onder druk
De Jaguars geloofden toch in hun quarterback, want de optie in zijn contract werd gelicht. Wellicht hoopvol terugdenkend aan seizoen 2015 toen Bortles 4428 yards bij elkaar gooide en 35 touchdowns. Wellicht was het een teken aan de wand dat hij dit deed toen de verdediging van de tegenstander de teugels liet vieren, omdat de ploeg uit Jacksonville al tijdens de wedstrijd verslagen was.

Sindsdien investeerde de front office van de vaste bespeler van de London-game zwaar in haar spelersarsenaal. De ploeg wil serieus meedoen, maar daarmee wordt het pijnlijk duidelijk dat quarterback Blake Bortles niet zo goed presteert als de verdediging wel volle kracht tegen hem speelt. Zelfs op trainingen valt Bortles door de mand. Deze week foeterde ster-receiver Allen Robinson er lustig op los toen een voor hem bestemde pass van Bortles niet eens in de buurt van zijn handen kwam.

Branden aan Kaepernick
En dus gaan we alle lijstjes af, wie hem kan opvolgen. Back-up Chad Henne is namelijk ook al bewezen niet de real-deal in Jacksonville. In de volksmond is Colin Kaepernick op papier de best beschikbare optie. De voormalig speler van de San Francisco 49er heeft als aanstichter van de ‘anthem protesten’ inmiddels echter een ‘aantekening op zijn cv’ waar veel teams zich deze offseason niet aan willen branden.

Bovendien riep Seahawks Sherman enige tijd terug al dat Bortles één van de quarterbacks is in de league die kwalitatief minder is dan de werkeloze Kaepernick. Dit soort uitspraken kunnen echter ook averechts werken in de ogen van een hoofdcoach die zich indirect bekritiseerd zal voelen. Eerzuchtig als ook Doug Marrone zal zijn, is Kaepernick dus vooral interessant als een laatste redmiddel. Al moet hij ook niet te veel treuzelen, want inmiddels worden ook de Baltimore Ravens gelinkt aan ‘Kaep’.

Ik sluit een derde ronde draft pick als ruilmateriaal voor een veelbelovende back-up niet uit dus. Al kun je bij veteranen Matt Schaub of Matt Cassel ook je vraagtekens zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *