Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Update: Osweiler duur ontslag voor Browns, tekent bij Broncos

Een paar dagen terug noemde we Osweiler nog de duurste back-up van de NFL, sinds vandaag is hij een duur ontslag. De Cleveland Browns ontsloegen de quarterback, maar houden de cap-hit van 16 miljoen dollar dit jaar. Ik hoor u denken: dom, dom, dom. 

Nadat Kizer benoemd werd tot starter, werd Osweiler een vrij dure back-up voor de Browns. De Texans gaven hem in maart nog een contract voor 72 miljoen. De Browns ruilden vervolgens een tweede ronde draft pick in deze offseason om de quarterback in te lijven. Daarmee pakte ze een jaarsalaris van 16 miljoen, wat toen een eitje was gezien de cap ruimte van 100 miljoen in Cleveland.

Ondanks dat hij een dure back-up is voor 16 miljoen schieten de Browns helemaal niets op met dit ontslag. De 16 miljoen blijven namelijk als ‘dood geld’ op de salary cap rusten. Of iemand moet de komende dagen hem van de ‘waiver wire’ claimen. Maar voor zo’n salaris zal toch echt geen van de 31 NFL teams zó gek zijn. Dus hadden de Browns prima de nog jonge Osweiler kunnen behouden. Het kost ze geen geld en het is eigenlijk een prima verzekering voor als rookie Kizer faliekant door het ijs zakt… wat natuurlijk wel te verwachten is met een quarterback in Cleveland.

Zonde van Osweiler. Weer een belofte als back-up die het niet aan kan als starter. Een beetje de Matt Schaub van dit decennium.

Update: zestien maanden nadat hij bij de Denver Broncos een contract van 16 miljoen dollar kon tekenen, is hij terug bij de Broncos. Het team tekende de signal caller vannacht voor een minimum salaris.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *