Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Week 1: GridIron’s Headlines & Flatlines

Week 1 staat in de boeken en dus de hoogste tijd om te roosteren en te loven. In GridIron’s Headlines & Flatlines gaan we ongegeneerd langs spelers, coaches, posities en teams. De drie top-performers en de drie NFL-elementen die danig door het ijs zakte. Arbitrair, dus vindt er vooral iets van!

#Flatlines

1. en 2. Andy Dalton en Carson Palmer:

Veel quarterbacks waren ondermaats dit weekeinde en raakten waarschijnlijk hun basisplaats kwijt. Glennon (Bears), Tolzien (Colts), McCown (Jets), Savage (Texans) en Hoyer (49ers) gaan geen van allen de 16 wedstrijden ‘under center’ volmaken. Toch richten we onze pijlen niet op deze spelers, maar op Andy Dalton en Carson Palmer. Twee veteranen met staat van dienst die weten hoe het is om in de Playoffs te spelen. Echter, beide quarterbacks draaiden eigenhandig de nek om van hun ploeg.

Andy Dalton gooide vier interceptions en had een fumble met balverlies. In eigen huis een ‘shutdown’ om de oren krijgen van een divisiegenoot is een ultiem slechte manier om het vertrouwen te winnen van de fans. De discussies starten dan ook of de rossige aanvalsleider nog veel toekomst heeft in Cincinnati. Nooit succesvol in de Playoffs kon hij nog afkopen met solide spel in de reguliere competitie. Die troefkaart lijkt hij nu te gaan verliezen.

Oud-Bengal Carson Palmer is sinds de NFC Championship Game van 2015 een totaal andere quarterback. Gehaast en angstig en veel onnodige interceptions. De Arizona Cardinals konden vorig seizoen een favoriete rol richting de Super Bowl bij lange na niet waarmaken. Week 1 van dit jaar liet zien dat Palmer nog weinig tekenen toont om weer de oude te worden van vóór de NFC finalewedstrijd. En nu hebben de Cards ook geen echt back-upplan voor Palmer.

3. Adrian Peterson

Peterson heeft van alles te bewijzen. Er is dan niets lekkerder dan dat je oude team op bezoek komt. Juist te ploeg waartegen je wilt laten zien dat je nog wat in de tank hebt zitten. De voormalige NFL MVP was echter geruisloos, behalve dat hij zijn hoofd hoofdcoach nog stond uit te kafferen aan de zijlijn. Zes runs voor 18 yards. Geen impact, zonde van het omkleden eigenlijk. Peterson bewees vooral het gelijk van de Vikings.

#Headlines

1. Sean McVay

De jongste headcoach in het moderne football werd niet door iedereen met open armen ontvangen toen hij begin dit jaar werd aangesteld bij de St. Louis Rams. Dan is het extra lekker om je eerste officiele wedstrijd met 46-9 te winnen. Al was het tegen de onthoofde Colts. McVay stelde zelf al in de kleedkamer dat het maar één wedstrijd is, maar toch… Op zijn 31ste heeft hij na één wedstrijd al meer laten zien dan de Rams vorig jaar tijdens alle thuiswedstrijden in LA.

2. Kareem Hunt

Nog een nieuwkomer onder de headlines. De Chiefs kozen Hunt in de 3e ronde van de draft. De runningback liet zien dat alle andere 31 teams een steek hebben laten vallen. Hij had een fumble op zijn allereerste run. Hij liet echter zien uit het juiste hout gesneden te zijn. Hij rechtte zijn rug en liep uiteindelijk het veld niet alleen af met 17 runs voor 148 yards en 1 touchdown. Hij ving ook vijf ballen voor 98 yards en twee touchdowns. Hij bracht regerend kampioen New England eigenhandig ten val. Direct topfavoriet voor rookie of the year.

3. Calais Campbell

Campbell was één van de grootste transfers deze off-season. Veel defensive lineman gingen na zo’n transfer in een nieuwe omgeving de mist in. De reus bewees de Jacksonville Jaguars echter dat hij niet meedoet aan die trend. De Jags verrasten iedereen met zware druk op de haperende aanval van de Texans. Tien maal werd de quarterback neergehaald en vier van die sacks kwamen op het conto van Campbell. Het zullen niet zijn laatste zijn. Kan hij een bedreiging zijn om het sack-record van de NFL te verbreken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *