Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Week 2: GridIron’s Headlines & Flatlines

Lekker recept om na week 2 weer eens wat mensen te fileren… en toe te juichen natuurlijk. In GridIron’s Headlines & Flatlines gaan we ongegeneerd langs spelers, coaches, posities en teams. De drie top-performers en de drie NFL-elementen die danig door het ijs zakte. Arbitrair, dus vindt er vooral iets van!

Flatlines

3. Blake Bortless – Hij stond al onder druk en zijn knudde wedstrijd tegen de Titans deed hem geen goed. De quarterback lijkt in het thuisstadion van Jacksonville zijn kryptonite te vinden. Twee onderscheppingen en een verloren fumble zorgden dat de Jaguars snel achter de feiten aanliepen deze wedstrijd. Enige goede nieuws is dat de Jaguars af mogen reizen naar London volgende week. Daar hebben ze de laatste twee jaar gewonnen…

2. Eli Manning – De Giants leden een lelijk verlies tijdens Monday Night Football in eigen stadion. Over de hele linie werden fouten gemaakt. Hoofdcoach Ben McAdoo begon door duidelijk te stellen dat hij hoofdverantwoordelijk was. Even later slachtofferde hij echter eigenhandig quarterback Eli Manning door hem twee cruciale fouten toe te schrijven op weg naar het verlies. Niet heel chique… dus misschien had hier eigenlijk Ben McAdoo moeten staan in plaats van Eli Manning.

1. Ezekiel Elliott – On any given Sunday, you can either win or lose. The point is, can you win or lose like a man. Voor ‘Zeke’ was het antwoord ‘nee’ afgelopen zondag toen zijn ploeg werd ingemaakt door de Denver Broncos. Elliott kwam niet verder dan 8 yards in 9 pogingen en 14 yards bij 4 vangballen. Slechte statistieken, maar nog slechter was zijn instelling. Zo bleef hij opzichtig bij balverlies met de handen in de zij staan toekijken hoe zijn medespelers er nog iets van probeerden te maken. Nul inzet. Het krediet van ‘Zeke’ begint rap af te brokkelen…

Headlines:

3. Tennessee Titans – De Titans hebben snel duidelijk gemaakt van wie de AFC South is. Vorige week waren er nog wat mensen die de Jaguars tipten, maar de ploeg uit Tennessee liet op bezoek in Jacksonville duidelijk zien wie écht aanspraak mag maken op de divisietitel. De ploeg speelde allround goed met onder meer drie rushing touchdowns. Geen persoonlijke uitschieters, gewoon met zijn allen winnen.

2. Marshawn Lynch – Ondanks de aanstaande verhuizing naar Las Vegas is er een sterk positieve vibe in Oakland. De Raiders hebben de laatste jaren al wat talent getankt via de draft (Derek Carr, Amari Cooper) en free agency (Michael Crabtree). De missing link lijkt een teruggekeerde jongen uit Oakland zelf: Marshawn Lynch. De runningback lijkt net dat stukje extra te brengen waardoor de ploeg een serieuze kandidaat is om gewoon mee te strijden in de AFC West, één van de spannendste divisies richting de playoffs. Het zit niet zozeer in de keiharde statistieken eerder in zijn aanwezigheid zelfs langs de zijlijn getuige zijn dansje van gisteren.

1. Tom Brady.
Sorry Trevor Siemian, maar ondanks je heerlijke partij tegen de Dallas Cowboys gaat de nummer 1 headline naar de ‘usual suspect’. Good old’ Tom Brady deed waar hij het beste in is: zijn criticasters in hun hemd zetten. Na een slechte openingswedstrijd was hij helemaal terug tegen de Saints. Zijn drie touchdowns in het eerste kwart alleen al zijn lekker. Zijn 447 yards in totaal waren de meeste ooit gegooid in de NFL door een quarterback van 40 jaar of ouder. Met zijn 139,6 qb-rating heeft hij de derde beste prestatie aller tijden in deze leeftijdscategorie. Alleen Brett Favre gooide tot tweemaal toe een hogere rating. Enough said: Brady was Brady, hij was dus weer de beste.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *