Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Kost knielen Ray Lewis zijn standbeeld?

Bijna 35.000 mensen hebben de petitie al ondertekent om het standbeeld van Ray Lewis te laten verwijderen bij het stadion van de Baltimore Ravens. Een petitie die een fan startte nadat de oud-speler afgelopen zondagmiddag in London op twee knieën neerdaalde tijdens het Amerikaanse volkslied. 

De initiatiefnemer vindt het respectloos om te knielen tijdens het volkslied, dat eer doet aan de VS en de soldaten die daarvoor gevochten hebben. Waar je dan ook tegen wilt protesteren. “Je staat voor de mensen die dat niet meer kunnen omdat ze voor de vrijheid van ons land hebben gevochten.” Een duidelijk statement dat binnen een paar dagen al op redelijk wat steun kan rekenen. Uiteindelijk wordt de petitie aangeboden bij de eigenaar van de Ravens, Steve Bisciotti.

Ray Lewis zelf zegt er niet wakker van te liggen, maar gebruikt daar wel opvallend veel excuses voor. Hij zat op twee knieën omdat hij in gebed was én het zat daar om de huidige Ravens spelers te steunen. Hij beroept zich zelfs op ’the First Amendment’ dat het zijn recht is om op twee knieën zijn mening te uiten. Bovendien stelt hij dat hij zich het alleen zou aantrekken als hij een actie zou ondernemen om aandacht op mezelf te vestigen.

Je hoeft niet gestudeerd te hebben, om in te zien dat deze petitie geen effect gaat sorteren. Dat beeld blijft staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *