Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Gruwelijke hit Danny Trevathan laat gemoederen hoog oplopen

Green Bay Packers wide receiver Davante Adams ontving donderdagnacht een geweldige hit tegen het hoofd.

De gruwelijke hit van linebacker Danny Trevathan deed eens te meer beseffen dat de gewelddadige snelheid van de NFL dit soort excessen tot gevolg heeft. De heren in de hoge ivoren toren kunnen nieuwe regels maken en boetes uitschrijven, maar de harde werkelijkheid is dat het spel ‘an accident waiting to happen is’.

Trevathan werd na zijn monsterhit niet automatisch van het veld verwijderd en dat is op z’n minst gezegd schokkend: Adams was duidelijk defenseless, Trevathan was duidelijk ‘leading with the helmet’. Dat zijn mondbitje door de brute kracht het universum in werd geslingerd was een duidelijk teken dat de hit niet pluis was. Er is een mogelijkheid dat de NFL de hit alsnog bestraft met een schorsing.

Trevathan toonde na de wedstrijd berouw, maar stelde ook dat het ‘in het moment’ gebeurde.  Adams is inmiddels weer thuis uit het ziekenhuis. Uit een tweet blijkt dat hij zich fantastisch voelt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *