Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

5 vragen aan… Wouter vd Boogaard

In onze nieuwe rubriek “5 vragen aan…” interviewen we iedere week een bekend gezicht uit de Nederlandse American Football wereld. Deze week is dat Wouter van den Boogaard, Head coach AFBN Academy & Dutch Junior Lions…

Voor onze bezoekers die jou nog niet kennen, kun je ons iets meer vertellen over Wouter van den Boogaard?

Ik ben begonnen met Football spelen bij de Cleve Conquerors in Duitsland op de Offensive Line en dat is wat ik grootste deel van mijn actieve jaren ook gespeeld heb. Daarna ben ik uitgekomen voor de Arnhem Falcons, Dutch Junior Lions, Amsterdam Crusaders, Berlin Rebels, Bergamo Lions, Westminster Blue Jays, Dutch Lions en ik heb mijn actieve spelers carrière afgesloten bij Düsseldorf Panther.

Naast mijn actieve spelen ben ik al vroeg begonnen met coachen, eerst als assistant Offensive Line coach bij de DJL, daarna doorgegroeid van Offensive Line coach tot Offensive Coordinator, en nu dus benoemd tot Head Coach. Ik heb bij elkaar geteld 5 jaar als assistent coach gefungeerd verdeeld over twee aanstellingen bij de DJL. Daarnaast heb ik 7 jaar voor de Arnhem Falcons senioren gecoacht van Offensive Line coach tot Head Coach en Offensive Coördinator en deze functies heb ik ook bekleed voor de 010 Trojans waarmee we in 2016 voor de eerste keer in de geschiedenis van 010 de Tulip Bowl gehaald hebben en in 2007 ben ik nog als Offensive Line coach mee geweest met de Dutch Lions naar het EK in Oostenrijk.

Op 8 oktober is er de eerste van een reeks aan AFBN Academy dagen. Diverse coaches uit binnen- en buitenland zullen aanwezig zijn om hun visie en ervaringen te delen met de deelnemers. Hoe moeilijk was het om deze groep bij elkaar te krijgen?

Het krijgen van de buitenlandse coaches was eigenlijk eenvoudiger als het vinden van Nederlandse coaches! Ik heb een aantal trips naar Duitsland gemaakt om coaches uit mijn persoonlijke kennissenkring aan het werk te zien en te benaderen en daarna zijn er vooral in Keulen wat dominos omgevallen.

In Nederland is het een stuk lastiger. Ik heb veel coaches gesproken maar het is erg moeilijk om ze zover te krijgen dat ze de Academy willen dan wel kunnen ondersteunen.De meest gegeven reden is dat het te kort dag was aangezien het allemaal zo snel gegaan is. Een andere reden die ik veel hoor is dat ze geen tijd hebben omdat ze te druk zijn met Football bij hun eigen vereniging. Hopelijk komen er volgend jaar wat Nederlandse coaches bij!

Tilburg, thuisbasis van de Wolves is waar de eerste Academy Dag plaats zal vinden. Kun je ons meer vertellen over deze keuze en hoe deze is ontstaan en zijn de overige locaties inmiddels bekend?

Tilburg heeft zich opgegeven voor de eerste Academy dag en de AFBN heeft het aan hen toegekend, dat is een uitstekende keuze geweest overigens want de ondersteuning en organisatie vanuit Tilburgse kant is echt ongelofelijk. De overige locaties zijn inmiddels bepaald en zullen ter zijner tijd bekend gemaakt worden.

De Academy dag is de afgelopen weken uitvoerig aan bod gekomen op social media en via dutchjuniorlions.nl Hoeveel aanmeldingen zijn er inmiddels binnen en hoe belangrijk zijn deze media geweest in het verkrijgen ervan?

We zijn vandaag over de 100(!!!) aanmeldingen heen gegaan! De promotie van de Academy via dutchjuniorlions.nl heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen. De afgelopen maand zijn er 4000 bezoekers geweest en het grootste deel komt via Facebook op onze site terecht. De aanmeldingen gaan zo hard dat we om organisatorische redenen woensdag om middernacht de inschrijving sluiten zodat wij ons goed kunnen voorbereiden op het juiste aantal spelers.

We springen even vooruit in de tijd. De eerste reeks Academy dagen zit erop. Met welk gevoel wil je terugkijken en wanneer beschouw je deze als succes?

Het eerste succes zal zijn dat we meer als 100 kids uit heel Nederland naar Tilburg weten te krijgen wat voor velen toch ver weg is. Het belangrijkste voor mij is dat we goede technieken aanleren in combinatie met de fun die deze leeftijdsgroepen moeten hebben op een lange Football dag als die van de Academy. Het echte succes van de Academy weten we pas in December, als we alle vier de dagen over de 75 deelnemers heengaan ben ik uiterst tevreden. Als het aantal onder de 50 uitkomt zullen we ons moeten afvragen wat er fout is gegaan maar daar maak ik me geen zorgen over. De Academy word een groot succes wat ongetwijfeld in 2018 succesvol doorgezet zal worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *