Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Hypothetisch kan Crusaders 2 naar Eredivisie

Amsterdam Crusaders kondigde vorige week aan niet meer met het vaandelteam uit te komen in de Eredivisie, maar in plaats daarvan aankomend seizoen alleen tegen buitenlandse teams te willen spelen. Hypothetisch kan het echter zo zijn dat Amsterdam Crusaders volgend jaar wel in de Eredivisie uitkomt, een scenario dat op social media steeds vaker als alternatief opduikt.

Deze opmerkelijke route kan worden gevolgd, omdat Amsterdam Crusaders twee teams heeft ingeschreven voor de American football-competitie. Amsterdam Crusaders 2 speelt momenteel in de Eerste Divisie en heeft op basis van prestaties geen promotieplaats afgedwongen. De AFBN bevestigt dat het technisch gezien mogelijk is om Crusaders 2 officieel uit de competitie te halen en het vaandelteam van de Crusaders met deze spelers op te vullen. Een nieuw te vormen derde Crusaders-team, dat nog niet is ingeschreven bij de AFBN, zou dan opgevuld kunnen worden met de oude spelers van Cru 1 en de handen vrij hebben om Europese oefenduels aan te gaan.

De AFBN erkent de mogelijkheid, maar geeft tevens aan dat zo’n scenario ‘hoogst onwaarschijnlijk’ is en bovendien ‘nog nooit als mogelijkheid besproken’. Volgens de bond zal het hoofdteam van de Crusaders altijd onder de vlag van de AFBN opereren.

Toch geeft het voer tot denken: zo’n scenario zou de hele AFBN opblazen en de erkenning van de bond als gezaghebbend apparaat ondermijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *