Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Week 6: GridIron’s Headlines & Flatlines

Week 6 tijd voor ommekeren. Twee kanten op dus GridIron’s Headlines & Flatlines gaat dus weer lekker van links naar rechts. Deze week ook een speler die zijn gram haalt op een eerdere flatliner.

Flatlines

3. Matthew Stafford
We hebben het een tijdje aangekeken, maar Stafford kan het niet zonder Megatron. Vijf turnovers van zijn hand zorgde ervoor dat de Detroit Lions niet konden winnen van de New Orleans Saints. 28 van 38 punten werden gescoord toen de thuisploeg er al 45 hadden en de wedstrijd allang gespeeld was. Wonder boven wonder staan de Lions nog op 3-3, maar de wisselvalligheid van de quarterback is zorgelijk. Stafford kan wel degelijk gooien, maar zijn wisselvalligheid is te groot en zijn veel te dure contract eigenlijk niet waard.

2. Marty Mornhinweg
De offensive coordinator van de Baltimore Ravens coacht in geleende tijd. De aanval van de Ravens is dramatisch. Wat special teams scores verzachten de score tegen de Chicago Bears, maar verhullen niet dat de aanval al vroegtijdig in het seizoen is overleden. Slechts 1 op de 6 third downs werd omgezet in een first down. Mornhinweg behaalde maar één keer de playoffs in zijn drie jaar in Baltimore. De organisatie gaat hem niet zo lang behouden dat hij op één uit vier gaat komen.

1. Offensive line Green Bay Packers
De O-line mistte beide offensive tackles en een guard tegen de Minnesota Vikings. Een cruciaal gemis met grote gevolgen. Noemden we in deze rubriek Aaron Rodgers kanshebber op de MVP award is zeven dag later de wereld omgedraaid. Achter een gatenkaas als O-line werd de quarterbacks van de Packers dusdanig tegen de grond gewerkt dat hij zijn rechter sleutelbeen brak en daarmee waarschijnlijk uitgeschakeld is voor de rest van het seizoen. De NFC North lijkt hiermee open om veroverd te worden door Minnesota.

Headlines:

3. Mike Sullivan
De offensive coordinator kreeg de ‘play calling duties’ van hoofdcoach McAdoo. Het leek niet direct een cadeautje als je weet dat zo’n beetje de hele receiver-groep in de lappenmand ligt. Sullivan wist wel raad met de nieuwe taak. Hij legde zijn vertrouwen op back-runningback Darkwa als speerpunt in de aanval. Een gouden greep want de Giants verraste Play-Off-kandidaat Broncos op eigen veld met 23-10.

2. Pittsburgh Steelers defensie
De Steelers brachten de Kansas City Chiefs de eerste nederlaag toe van het seizoen. Nota bene bij de Chiefs. Roethlisberger was minder slecht dan vorige week, maar vooral de defensie maakte het verschil. Tot ver in het derde kwart kwamen de Chiefs met potentieel rookie of the year Hunt niet verder dan 25 aanvallend yards. Desondanks bleven de Chiefs in de race met slechts 6 punten achterstand kort voor tijd. Veteraan James Harrison liet toen van zich horen met een sack die de Chiefs op een onoverbrugbare 4 en 18 zette én daarmee de overwinning veilig stelde.

1. Adrian Peterson
Een rotatiesysteem is niets voor de voormalig league MVP. Dat bewees zijn vijf speelrondes bij de New Orleans Saints. In week 1 fileerden we hem nog. In week 6 in zijn eerste wedstrijd voor de Arizona Cardinals haalde hij zijn gram. AP is daar de onbetwiste nummer 1 en 2 runningback. Als een vis in het water liep hij 134 yards (5,2 gemiddeld) en 2 touchdowns bij elkaar. Ook nog met positief effect op zijn medespelers, want Carson Palmer leek opeens ook weer te kunnen gooien in de overwinning op de Tampa Bay Buccaneers. Enige probleem dat het oudste team uit de NFL dit jaar wel moeite heeft om 60 minuten lang te domineren. De tweede helft was wel een stukje minder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *