Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Kijkers laten knielende NFL links liggen

Grote sporten verliezen kijkers bij de vleet en de NFL gaat ongegeneerd mee in die trend. De kijkcijfers van tv dalen drastisch dit seizoen, harder dan de online kijkers groeien (3%). Jerry Jones gaf vorige week al aan dat kijkers makkelijk wegzappen van een sport die vandaag de dag meer over politiek gaat, dan over touchdowns. 

De eigenaar van de Dallas Cowboys vertelde zijn eigen spelers dat ‘90% van de fans nooit in het stadion komt. Voor deze groep is het heel makkelijk om weg te zappen. ‘

Dat laatste gebeurt dus bij de vleet. Niet alleen landelijk. Als we de recent verhuisde Chargers vergeten, trekken ook in de lokale markten 25 van de 31 teams minder kijkers. In Pittsburgh, Boston en Dallas kijken meer dan 5% minder. In New York dalen de Giants met 7%, maar de Jets zelfs met 37%. De Buccaneers, Chiefs en Lions stijgen het hardste.

De moderne wereld heeft veel veranderd. Fans hebben zoveel entertainment om zich heen dat drie uur lang naar één wedstrijd kijken te kostbaar is in tijd. Highlights of NFL Redzone zijn interessanter. Wegzappen omdat spelers knielen zal niet hard te maken zijn, maar helpen het aanzien van de league ook niet verder. Het gaat niet meer om de touchdowns op zondag. Maandagochtend kijken de ‘millenials’ snel het highlight-filmpje met hoeveel spelers dit weekeinde protesteerden.

De NFL moet zorgen dat het weer om football gaat, om touchdowns… de juiste sounds of the game dus. Waarom wij niet-millenials ooit verliefd werden op de sport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *