Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Week 8: GridIron’s Headlines & Flatlines

GridIron’s Headlines & Flatlines filleert ook in week 8 de prestaties in de NFL. Wie excelleerde en wie is rijp voor de sloop. Deze week opvallende prestaties van twee qb’s die internationaal reclame maakte voor de sport. 

Flatlines

3. Mitchell Trubisky
Na een paar weken ‘under center’ moeten we toch toegeven dat Trubisky als tweede pick in de draft nog bar weinig toevoegt. De quarterback van de Bears is nog geen één wedstrijd boven de 200 yards uitgekomen. Hij gooide zondag geen touchdown en minder dan de helft van zijn passes kwamen aan. Weinig om te juichen. Wat zullen ze in Chicago jaloers kijken naar Deshaun Watson in Houston. Wat als zij hem hadden gekozen…

2. Dirk Koetter
Voor het seizoen werd nog geroepen dat de Buccaneers klaar waren voor de Playoffs. Na week 8 kunnen die gevoelens de ijskast in. Geen enkele touchdown tegen de Panthers en quarterback Jameis Winston zorgde voor drie keer balverlies. En dat terwijl runningback Doug Martin alweer even terug is van zijn schorsing. De winning record van vorig seizoen lijkt een eenmalige opvlieging te zijn van hoofdcoach Dirk Koetter.

1. Trevor Siemian
De quarterback van de Broncos lijkt zijn langste tijd gehad te hebben. Drie opeenvolgende slechte wedstrijden leidde op maandagavond tegen divisiegenoten uit Kansas City Chiefs tot een nieuw dieptepunt. Siemian gooide drie interceptions, maar één touchdown en zag maar de helft van zijn passes aankomen. Schuldige hieraan is zijn offensive line, maar hijzelf gaat het slachtoffer worden. Brock Osweiler lijkt het stokje over te mogen nemen tot Paxton Lynch fit genoeg is.

Headlines:

3. Baltimore Ravens defensie
Eerder zijn de Ravens al afgezeken tot op het bod over hun dramatische wedstrijd in London. Daarom mag er nu wel wat lof naar Baltimore gewuifd worden. Met name richting de defensie die zich al een paar weken beter manifesteerd dan de aanval. Met een shutdown op donderdagavond tegen de Miami Dolphins en drie defensieve touchdowns in het vierde kwart kan er even weer gelachen worden.

2. JuJu Smith-Schuster
De receiver van de Steelers is nog geen 21 jaar en is nu al de enige speler in de geschiedenis van de NFL die voor die leeftijd vier touchdowns wist te maken. Tegen de Lions ving hij 7 ballen voor 193 yards en een zespunter. Niet slecht voor een rookie. En persoonlijk erg trots op het feit dat ik deze gast al eerder ontdekte als juweeltje in mijn fantasy team. Lekker nondeJUJU!

1. DeShaun Watson & Russell Wilson
Watson van de Houston Texans wilde de tweede rookie worden die  Seahawks hoofdcoach Pete Carroll op eigen veld zou verslaan. Daar slaagde hij uiteindelijk net niet in, maar man-o-man wat een strijd leverde hij met 4 touchdowns en 402 passing yards. Het mooiste is dat hij daarmee het best bovenhaalde aan de andere kant bij Russell Wilson. De quarterback van de Seahawks steeg eindelijk weer eens boven zichzelf uit en liet Watson zien wat er voor nodig is om niet alleen spectaculair te spelen, maar ook te winnen. En dan kom je samen tot 988 yards en 79 punten en sturen zelfs Nederlanders die de sport maar zijdelings volgen je een link om de samenvatting van de wedstrijd terug te kijken. Reclame voor de sport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *