Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

AFBN Academy 3 december in Arnhem

Met een clinic in Arnhem op 3 december sluit AFBN Academy het kalenderjaar 2017 af. Het initiatief van AFBN, onder de auspicien van Dutch Junior Lions, heeft indruk gemaakt. De drie eerdere clinics waren steevast een sell-out. In Arnhem is plek voor 120 spelers.

De coaches en spelers zijn niet aan te slepen voor het initiatief, dat 8 oktober het levenslicht zag in Tilburg. In navolging van dat succes werden vervolgens ook de clinics bij Flevo Phantoms (22 oktober) en Utrecht Dominators (12 november) geroemd. In Arnhem is Spencer Wood gastcoach. Wood is offensive coordinator van de Munich Cowboys.

De Academy is in het leven geroepen om de leden van de AFBN te ondersteunen in het werven van jeugdspelers om op deze wijze de deelnemende teams in de competitie te vergroten. Tevens is de Academy gecreëerd voor de huidige jeugdspelers van Nederland om als toevoeging op de club trainingen te fungeren.

Het toont de koppigheid van nieuwe bondscoach Wouter van den Boogaard, die na korte stints bij 010 Trojans en Arnhem Falcons, toch de handschoen weer heeft opgepakt om van football een bekende sport in Nederland te maken. Ook in 2018 is de intentie om door te pakken met AFBN Academy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *