Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Mogelijk acht keer AFBN Academy in 2018

De AFBN Academy karavaan is dit jaar nog niet ten einde, maar toch wordt er al hoopvol gesproken over de cyclus in 2018. Volgens Dutch Junior Lions bondscoach Wouter van den Boogaard beoogt de AFBN Academy acht ‘stops’ volgend kalenderjaar: vier voor het zomerreces en vier in het najaar.

De bedoeling is om in de weekenden van het nationaal team dé verrichtingen met de Academy te combineren. “Idealiter moet dat op dezelfde locatie gebeuren,” aldus Van den Boogaard. “Aangezien ik van beiden hoofdcoach ben.”

Volgens Van den Boogaard legt dit niet te veel druk op de organisatie. “Nee, want de Academy heeft een focus op fundamentels en correcte techniek. De Academy is echt gericht op spelers die snel beter willen worden, en die nog niet het niveau hebben om voor het nationale team te spelen. Nationale teams zijn voor de elite-spelers zo gezegd.  Door het op deze manier in te kleden heb je iedereen iets te bieden. We willen ervoor zorgen dat, naast de clubtraining, iedereen structureel aan iets deel kan nemen.”

“De manier waarop de staf van de Dutch Junior Lions is ingericht zorgt ervoor dat ik footballttechnisch weinig hoef in te brengen, want ik heb een offensive coordinator en een defensive coordinator die hun eigen verantwoordelijkheid hebben in hun afdeling. Ik hoef alleen de boel maar te managen.”
De laatste AFBN Academy van 2017 vindt 3 december plaats in Arnhem. Daarvoor waren de clinics te vinden in Tilburg, Almere en Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *