Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Week 12: GridIron’s Headlines & Flatlines

In week 12 richten we onze pijlen op ploegen die we al vaker in de headlines en flatlines hebben genoemd. Alleen dan niet altijd al eerder als top of flop. The usual suspects met een paar eervolle vermeldingen.

Flatlines

3. Kareem Hunt
Zo hard als zijn ster rees, zo snel valt de rookie van zijn voetstuk. Hunt is gelijk aan de prestaties van de Kansas City Chiefs ingezakt. Normaal zou hij zijn ‘slump’ pas als ‘sophomore’ moeten hebben. Jammer dat hij nu al een voorschot neemt, want het kost hem een nominatie als rookie of the year.

2. Dak Prescott

De quarterback van de Dallas Cowboys was vorig jaar een hit, maar het bewijs is inmiddels geleverd dat hij alleen kan winnen met ‘Zeke’ Elliott als running back en lineback Sean Lee aan zijn zijde. Waar de een geschorst is en de ander geblesseerd kent de ploeg een 100% verliezende score. En Dak gooide ondertussen in de laatste twee wedstrijden al meer touchdowns (5) dan hij vorig seizoen in zijn totaliteit deed (4).

1. Cleveland Browns

We kunnen deze ploeg wekelijks afkraken. De tweede ploeg sinds Tampa Bay in 1976-77 die voor het tweede seizoen op rij met elf verloren wedstrijden op rij begint. Hier valt geen enkele eer meer te behalen. De ploeg is behekst en de enige manier om de vloek te breken, is de hele toko op te doeken in Cleveland. Fuck de geschiedenis. Als de ploeg een toekomst wil hebben, kunnen ze beter ergens anders opnieuw opstarten. St. Louis Browns succes!

Headlines:

3. Adam Thielen
Schandalig van ons, maar de receiver van de Minnesota Vikings mag toch wel een keer vernoemd worden. De ballenvanger voegde zich bij Randy Moss als tweede Vikings-receiver die na 11 wedstrijden 70 catches heeft voor 1000 yards. Sowieso is hij de eerste Vikings receiver sinds 2009 die meer dan 1000 yards vangt.

2. New England Patriots
De ploeg is zeker van een winning record. Voor het zeventiende seizoen op rij. Allemaal in het Brady-tijdperk. Het is geen verrassing, maar toch knap en zeker wel een headline.

1. Antonio Brown
De receiver van de Pittsburgh Steelers verdient het deze week om door te stijgen naar de nummer 1 positie. Na zijn wereldcatch van vorige week, had Brown deze week een beslissende vangbal om kicker Boswell in stelling te brengen voor de game winning field goal. Met die vangbal met tenen tegen de zijlijn had hij zijn tiende catch voor 169 yards te pakken. Daarbij had hij al twee touchdowns. Brown houdt Pittsburgh momenteel op koers naar de nacompetitie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *