Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Eli Manning geslachtofferd door New York Giants

Eli Manning stond 210 keer in de basis van de New York Giants, een reeks die ongeevenaard was onder actieve NFL-spelers. Maar aan die reeks komt zondag een einde.

De Giants hebben veel te danken aan Eli, die tijdens zijn 210 basisplaatsen het team in 2007 en 2011 naar een overwinning tegen de Patriots loodste in de Super Bowl. Maar dit jaar boterde het niet en dus moest hoofdcoach Ben McAdoo een keuze maken. Die keuze viel op Geno Smith, een voormalig quarterback van de New York Jets die al sinds 2014 op een dood spoor zit in zijn loopbaan.

Het besluit is in goed overleg. Volgens Manning benaderde de hoofdcoach hem met het idee om ook de andere quarterbacks op het roster speeltijd te geven in een verloren seizoen. Manning heeft toen aangegeven dat Smith het vertrouwen vanaf het begin van de wedstrijd verdiende.

Manning kwm dit seizoen tot 14 touchdown passes en 7 onderscheppingen met een passer rating van 84.1. Zijn reeks van 210  basisplaatsen is tweede op de NFL-ranglijst na de historische reeks van Brett Favre (297).

Oud-Admirals quarterback Kurt Warner was de laatste quarterback onder center voor New York Giants, toen Eli Manning het heft in 2004 in eigen handen nam. Hij had geen goed woord over voor de move: “Dit is een organisatie die na jaren van succes nu de verkeerde kant op gaat. En ze nemen de persoon die al die jaren het gezicht van de franchise was en het toonbeeld van integriteit en professionaliteit om hem op deze wijze te slachtofferen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *