Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Eli Manning nog niet klaar met NFL

Eli Manning werd vorige week geslachtofferd door de New York Giants na tegenvallende resultaten in de Big Apple. De 37-jarige telg van de Manning-dynastie heeft echter aangegeven dat hij nog niet klaar is met American football. De quarterback heeft het plan opgevat om ook volgend seizoen te spelen.

Manning staat nog één seizoen onder contract bij de Giants. Zijn demotie deed vorige week veel stof opwaaien, omdat Jan en alleman vond dat de ploeg uit New York weinig zorgvuldig omging met het nieuw. Hoofdcoach Ben McAdoo ligt inmiddels onder vuur, omdat hij een andere voorstelling van zaken heeft gegeven omtrent de quarterback-wissel dan dat bij eigenaar John Mara bekend was. Volgens Mara is wel besproken andere quarterbacks een kans te geven tijdens de resterende wedstrijden, maar alleen als Manning zelf niet goed speelde. Het zou zomaar kunnen dat McAdoo vandaag of morgen naar de exit wordt gewezen.

Ondertussen heeft quarterback Geno Smith zijn eerste start gemaakt en gebruikte de persconferentie na afloop om coach Rex Ryan een lafaard te noemen. Ryan was een van de criticasters die vond dat de Giants de situatie rondom Eli Manning niet goed hebben aangepakt en noemde Smith daarbij terloops een zeer slecht alternatief. Smith vond die reactie laag bij de grond: “Ik hoorde hem zeggen dat ik niet zijn favoriete quarterback was en dat deed mij pijn. Ik heb ervoor gezorgd dat hij zijn baan in 2013 kon houden, dus dat laat zien wat voor een lafaard hij is.”

Eind 2013 won Geno Smith drie van de vier laatste wedstrijden van de Jets, waardoor Rex Ryan een jaar extra aan de zijlijn mocht staan bij de Jets. Smith gooide gisteren 21 van zijn 34 passes raak in de verloren partij tegen de Oakland Raiders, waaronder een touchdown. Smith verloor wel een strip-sack-fumble in kansrijke positie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *