Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Eén grote AFBN divisie lijkt van de baan

Uit communicatie vanuit het AFBN hoofdkantoor blijkt dat de vaderlandse footballbond nog steeds uitgaat van een opzet met een ere en een eerste divisie. Gisteravond kregen teambestuurders een mail van de secretaris met daarin één vraag: bent u ermee akkoord als de Groningen Giants vrijwillig degraderen naar de eerste divisie?

De vraag stellen betekent dat de AFBN er vanuit gaan dat er volgend seizoen uberhaupt meerdere divisies zijn. Verder onderzoek vanuit Gridiron.nl lijkt er op te wijzen dat de bond uitgaat van een eredivisie met vijf teams en een eerste divisie met twee gelijke poules van zes teams.

Teams hebben tot 8 december om te reageren op de mail. 8 december is ook de dag dat de bond het wedstrijdschema voor volgende seizoen wil formaliseren en communiceren. Achter de schermen lijken de footballbobo’s dan ook al uit te gaan van de opzet zoals hierboven beschreven. Alleen een collectieve ‘nee’-stem kan nog roet in het eten gooien en de AFBN alsnog op koers zetten voor één grote divisie met drie of vier regio’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *