Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

17 december Queen’s Bowl tussen Cats en Ravens

Zakenvrouw Kanessa Muluneh heeft een American football league opgericht voor dames, de Queens Football League (QFL). De league kent op 17 december haar eerste highlight, want dan wordt de eerste Queen’s Bowl gespeeld. Tussen de Amsterdam Cats en de Rotterdam Ravens.

Volgend jaar wil de powervrouw het aantal Nederlandse teams in ieder geval verdubbelen. En Muluneh’s onstuitbare ambities stoppen niet bij de grens. In het verschiet ligt de oprichting van een Belgisch team. En vanzelfsprekend:
spelen in de Europese dames-footballcompetitie waar nu al zo’n twintig Europese landen aan deelnemen.

Muluneh: “Geïnspireerd door een internetfilmpje van American Football spelende vrouwen, ontdekte ik vorig jaar dat er geen American football-damesteams bestaan in Nederland. En dat terwijl de oudste American Football ‘mannen’-club in Nederland, de Amsterdam Crusaders, al ruim dertig jaar oud is. Ik vond dit vreemd en wilde de sport toch echt uitproberen. Dus toen heb ik zelf een damesteam en een American dames-footballbond opgezet.”

Hoofdcoach Winston Ronde en het bestuur van de Amsterdam Crusaders hebben desgevraagd geen moment getwijfeld om Muluneh te helpen bij het opzetten van het eerste damesteam. Faciliteiten, begeleiding, coaching, locatie: alles is ter beschikking gesteld om de droom te realiseren: “Toen het bij de Amsterdam Cats eindelijk zover was bleek ik zwanger te zijn. Bovendien was ik druk met de organisatie, ook van het tweede ‘tegen’ team, de Rotterdam Ravens. Zonder het door te hebben runde ik opeens een serieus bedrijf. Uiteindelijk heb ik tot op de dag van vandaag dus nog geen bal gegooid. En daar was het allemaal om begonnen haha.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *