Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Hilversum Hurricanes richt zich op Tulip Bowl

De Hilversum Hurricanes richten zich aankomend seizoen op het kampioenschap in de Eredivisie.

“Ja, de doelstelling is kampioen worden,” geeft Maurice Tielen aan. “Het schema is op zich prima. Het is wel opmerkelijk dat de Eredivisie maar acht wedstrijden speelt en de Eerste Divisie tien. Ik snap de onmogelijkheid met vijf teams uiteraard.”

De competitie start voor de mannen uit de Mediastad op 24 februari met een thuiswedstrijd tegen 010 Trojans/Spijkenisse Scouts. Thuis- en uitwedstrijden zijn redelijk gelijk verspreid over de volle lengte van het seizoen. Een mooi moment om dus terug te grijpen op de hegemonie uit het begin van deze eeuw, toen de Hilversummers tussen 1998 en 2005 in maar liefst zes van de zeven Tulip Bowls uit kwamen. In deze Gouden Jaren werd in 2000 en 2001 het landskampioenschap zelfs gepakt.

Tielen verwacht een interessante competitie nu de Amsterdam Crusaders hebben besloten Europa in te trekken. “Voor de neutrale toeschouwers gaat het voor het eerst in jaren weer een interessante Eredivisie worden,” zo stelt de quarterback. “Ik denk dat  de teams redelijk dicht bij elkaar liggen en dat gaat tot interessante games leiden.  We hebben de AFBN offseason competitie met één punt verschil gewonnen van Leiden over twee wedstrijden. Dat belooft dus wat.”

Schema Hilversum Hurricanes:
24 februari vs 010 Trojans/Spijkenisse Scouts
4 maart at Lelystad Commanders
17 maart at Lightning Leiden
1 april vs Arnhem Falcons
29 april at 010 Trojans/Spijkenisse Scouts (locatie Spijkenisse)
13 mei vs Lelystad Commanders
27 mei vs Lightning Leiden
16 juni at Arnhem Falcons

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *