Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL Concussion protocol onder vuur

De manier waarop de National Football League hersenschuddingen momenteel laat evalueren ligt onder vuur. Houston Texans quarterback Tom Savage werd gisteren na een harde hit (waarbij zijn hoofd de grond raakte en zijn vingers duidelijk verstijfden) weer terug het veld in gestuurd.

Het protocol schrijft nu voor dat een speler, waarvan het vermoeden bestaat dat hij een hersenschudding heeft, aan de zijlijn apart wordt genomen voor een aantal tests. Het medische team krijgt hierbij apparatuur ter beschikking, waaronder de videobeelden van de speler in kwestie. Op basis hiervan heeft de medische staf de plicht om een geblesseerde speler de douche in te sturen. Bij de Texans gebeurde dat niet. Savage mocht terug het veld in, alhoewel hij op videobeelden duidelijk lag te schokken op de grond.

De Texans zagen de fout snel in. Nadat Savage twee passes blind de ruimte in had gegooid, besefte iemand van de technische staf dat er iets niet pluis was. Savage werd de kleedkamer ingestuurd en kwam niet meer terug. Of de Houston Texans de quarterback bewust weer de arena in stuurden is nog niet bekend. Een hoge boete staat er wel op het niet volgen van het protocol: het kan de club 150.000 dollar kosten.

Judge for yourselves.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *