Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Week 16: GridIron’s Headlines & Flatlines

In week 16 vallen er beslissingen. Daarmee worden de headlines of flatlines niet opeens makkelijker. Maar dit zijn wel de weken dat spelers en organisaties zich moeten onderscheiden als headline.

Flatlines

3. Sam Ficken
De stand-in kicker voor de LA Rams kan vrij snel weer werkeloos zijn. De beste man mistte zijn eerste twee trappen: een PAT en een fieldgoal. Dit zijn dure missers waardoor ploegen niet ver komen in de Play-offs. Misschien mag hij het nog één speelronde proberen, maar veel krediet heeft hij niet als vervanger van Pro Bowler Greg Zuerlein.

2. Dallas Cowboys
In een do-or-die wedstrijd tegen de Seatlle Seahawks gingen de Dallas Cowboys de mist in. America’s Team verloor en is klaar voor dit seizoen. Geen Play-Offs. De verwachtingen vooraf duidelijk anders met een terugkeer van de geschorste Ezekiel Elliott tegen een uitgemergelde defensie bij de Seahawks. Quarterback Dak Prescott was andermaal van slecht niveau en lijkt in niets op de speler die vorig jaar nog wel eens genoemd werd als MVP.

1. Cleveland Browns
De Cleveland Browns verloren opnieuw en met een 0-15 record zijn ze zeker van de laatste plaats. Voor het tweede jaar op rij mogen ze als eerste in de draft kiezen. Dat mochten ze eerder ook in 1999 en 2000. Toen werden Tim Couch en Courtney Brown gekozen. Beide geflopt. Gelukkig is Myles Garrett nog niet definitief mislukt. Maar een veelbelovende quarterback zal niet zitten te wachten op een telefoontje uit Cleveland. De kans dat ze die richting op gaan is wel groot. Deshone Kizer gooide weer twee interceptions en is klaar met zijn veelbelovende toekomst. Het volgende slachtoffer van de Browns. Wanneer staat er daar nu eens iemand op met de boodschap dat ze de franchise opdoeken?

Headlines:

3. David Quessenberry
De offensive tackle van de Houston Texans speelde na drie jaar zijn eerste officiële NFL wedstrijd. Na zijn draft in 2013 bij Houston, vocht hij sinds 2014 tegen leukemie. In de preseason speelde hij al mee, maar werd daarna getekend op de practice squad om voor afgelopen wedstrijd gepromoveerd te worden. Er werd niet gewonnen van de Pittsburgh Steelers, maar de opsteker voor Houston was voor de handliggend.

2. Alex Smith
De quarterback van de Chiefs krijgt veel kritiek te verwerken. Toch was hij zondagavond de eerste quarterback van de Kansas City Chiefs die sinds 2005 over de 4000 yards ging. In een foutloos optreden leidde hij de ploeg op weg naar de titel in de AFC West divisie. En toch vragen we ons weer af hoeveel wedstrijden hij nog mag spelen voor Kansas City.

1. Drew Brees
Brees werd ooit een mislukking genoemd in San Diego. Sinds zondag is hij de snelste quarterback die 70.000 yards bij elkaar heeft gegooid. Hij had tien wedstrijden minder nodig dan Peyton Manning (258) en 45 minder dan Brett Favre (293). Andere vergelijkingen zijn er niet. De quarterback van de New Orleans Saints was pas de derde speler die deze mijlpaal bereikte. Lekkere vorm op weg naar de divisietitel in de NFC South.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *