Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Week 17: GridIron’s Headlines & Flatlines

Het play-offs plaatje is complete na week 17. Beslissingen zijn gevallen en daarmee ook wat harde winnaars en verliezers. Met een klein doorkijkje naar die nacompetitie.

Flatlines

3. Baltimore Ravens
De Ravens lieten op eigen veld de tegenstander het hele veld over lopen om 40 seconden voor tijd de wedstrijd… én nog veel belangrijker: het seizoen te verliezen. Slordig verdedigend spel op een vierde down zorgde ervoor dat de ticket voor de play-offs verscheurd kon worden. Misschien maar goed ook, want in deze vorm was het toch een directe uitschakeling geworden. Ik laat hier de totaal inspiratieloze poging van Joe Flacco om in de dying seconds nog iets te forceren, maar even buiten beschouwing. Want als je een trage tight end bij 4e en 14 yards de bal toegooit op 6 yards en het hem dan maar uit laat zoeken, laat je vooral zien dat je vakantie wilt en geen play-offs. Een belediging naar je fans.

2. Nick Foles
De Philadelphia Eagles waren al zeker van een vrije ronde in de play-offs. Een week die ze goed moeten gaan gebruiken om de boel aanvallend op de rit te krijgen. Nick Foles gooide maar 4 van de 11 passes raak, waarbij ook een lelijke onderschepping. Hierna mocht hij naar de zijkant. Geen optreden dat vertrouwen moet weken dat Foles de geblesseerde Wentz kan doen vergeten. De Eagles verloren hun laatste wedstrijd van het reguliere seizoen met 0-6 op eigen veld van een reeds uitgeschakelde divisiegenoot uit Dallas. De ploeg die ooit gedoodverfd titelkandidaat was, is met Foles als quarterback hard op weg om over twee weken direct uitgeschakeld te worden.

1. Blake Bortless
De quarterback van de Jaguars deed er weer alles aan om zijn critici níet de mond te snoeren. Zeker van de play-offs was het weer matig wat de aanvalleider liet zien. Met twee onderscheppingen hielp hij de Titans in het zadel op weg naar diezelfde play-offs. Het zal voor zijn eigen ploeg geen vertrouwen gewekt hebben, op weg naar volgende week. Als Bortless daarin niet positief het verschil maakt, kan het zomaar alsnog een einde betekenen van zijn speeltijd in Jacksonville. Te wisselvallig.

Headlines:

3. James Harrison
De 39-jarige veteraan moest het op social media ontgelden van zijn voormalig teamgenoten van de Pittsburgh Steelers toen hij tekende bij de grootste concurrent op weg naar de Super Bowl. Harrison trok echter een lange neus naar Pittsburgh in zijn eerste wedstrijd in het tenue van de New England Patriots. Hij speelde op vier na (34) net zoveel snaps in de hele wedstrijd als de STeelers hem hadden laten spelen in het totale seizoen (38). De veteraan noteerde twee sacks en vijf tackles én werd veel in coverage gebruikt. En zo kan Bill Belichick misschien opnieuw de juiste joker van de play-offs binnengehaald hebben. Zijn defensie kon wel positieve impulsen gebruiken. James Harrison lijkt die te bieden.

2. Buffalo Bills
Het mag een wonder heten. De langste huidige streak zonder play-offwedstrijden is ten einde. Voor het eerst sinds 1999 doen de Buffalo Bills ook mee ná week 17. Ik herhaal: het mag een wonder heten. Het seizoen was rommelig, de kansen hingen aan een zijden draadje, maar de ploeg had alle wind in de zeilen om alsnog de play-offs te bereiken. Vooral een gebrek bij de rest van de ploegen en niet de winst voor de Bills. Chique dat ze daarom Buffalo Wings naar Cincinnati sturen. En toch acht ik de Bills niet geheel kansloos. Ze mogen naar Jacksonville die inspiratieloos verloren van de Titans. Als McCoy fit genoeg blijkt te zijn om te spelen, heeft Buffalo meer positieve vibe dan de Jaguars.

1. Alvin Kamara
De rookie van de New Orleans Saints liep een kick-off 106 yards terug voor een touchdown. Daarmee kwam hij over de grens van 1500 yards voor dit seizoen. Samen met runningback-collega Mark Ingram die ook over de 1500 yards ging brak hij zo records. Dan kan Kareem Hunt wel de meest yards bij elkaar hebben gelopen. Knap als rookie runningback, maar Kamara was het gehele seizoen sterk en is een betere kandidaat als offensive rookie of the year. Kamara zal ook verder komen in de play-offs dan Hunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *