Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Seattle Seahawks maakt schoon schip

Enkele weken nadat het seizoen van Seattle Seahawks ten einde kwam, heeft de organisatie besloten schoon schip te maken. Offensive coordinator Darrell Bevell en offensive line coach Tom Cable zijn ontslagen, defensive coordinator Kris Richard is verzocht om alsjeblieft naar een andere baan te zoeken.

Met het ontslaan van Bevell en Cable komt er een einde aan een tijdperk in Seattle. Beide heren vervoegden zich in 2011 in de Emerald City bij Pete Carroll. Vooral Bevell scoorde hierbij punten door de aanval aan de hand van Russell Wilson naar Super Bowl XLVIII te leiden. De afgelopen periode kwam de aanval echter niet helemaal tot z’n recht. Mede door een falende offensive line en een niet-bestaande running game, werd het maximale gevraagd van de quarterback-positie. De Seahawks eindigden daarom net buiten het play-off plaatje met een 9-7 record.

De ploeg uit Seattle moet iets doen om bij te blijven in de eeuwige intense strijd om de divisie: de Los Angeles Rams lijken de komende seizoenen ’the team to beat’ en met de indrukwekkende start van Jimmy Garoppolo in San Francisco wordt die ploeg getipt als de beste ‘new kid on the block’ van het komende seizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *