Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL Conference Championships bekend

De vier onwaarschijnlijke quarterbacks, die met hun team naar de NFL Conference Championships gaan, heten Case Keenum, Blake Bortles, Nick Foles en Tom Brady.

Drew Brees mocht zijn naam vannacht van het lijstje afstrepen na een ongelooflijke blunder van rookie safety Marcus Williams. Op fourth down en met nog tien seconden te gaan liet Williams een catch van Minnesota wide receiver Stefon Diggs toe, om hem vervolgens een vrije baan naar de endzone te geven. Minnesota stond op dat moment met 24-23 achter zonder time-outs en mocht deze laatste minuut geen enkele aanspraak op de overwinning maken.

New Orleans had zich na een dramatische eerste helft helemaal terug de wedstrijd in geknokt, mede dankzij een interceptie van dezelfde Williams. New Orleans kwam zo terug van een 17-0 achterstand bij rust en greep halverwege het vierde kwart voor het eerst de leiding, totdat een uitwisseling van fieldgoals de 24-23 op het scorebord had gezet.

De tegenstander van Minnesota heet Philadelphia Eagles, dat zich zaterdagnacht al had geplaatst ten koste van Atlanta Falcons. De ploeg had er een goalline stand voor nodig om Matt Ryan en Julio Jones van zich af te houden. De wedstrijd vindt plaats in The City of Brotherly Love.

In Pittsburgh zorgden de Jacksonville Jaguars voor de andere shocker. Jags’ quarterback Blake Bortles, die tijdens het seizoen nog de slechtste third-down passer in uitwedstrijden was, maakte juist op third downs het verschil om zijn ploeg in leven te houden. Het resulteerde in een 45-42 overwinning voor Jacksonville, de tweede keer dit seizoen dat de Jaguars op vijandig terrein in Pennsylvania wisten te winnen.

De Jacksonville Jaguars namen een snelle 28-7 voorsprong, die voornamelijk tot stand kwam door de running game en de defense. Toen Pittsburgh Steelers quarterback Ben Roethlisberger echter met passes ging smijten, was het aan Bortles om de kastanjes uit het vuur te slepen. Bortles slaagde daarin en deed zo fantastische touchdown catches van Martavis Bryant (36 yards) en Antonio Brown (43 yards) op fourth down plays te niet.

De ploeg uit Jacksonville mag nu naar New England voor de NFL Conference Championships van de AFC. De New England Patriots hadden zaterdag geen enkele moeite met de Tennessee Titans.

Volgende week zondag 21 januari:

21:05 Jacksonville Jaguars at New England Patriots
00:40 Minnesota Vikings at Philadelphia Eagles

 

De NFL Playoffs monden uit in Super Bowl LII in Minneapolis, Minnesota, op 4 februari. Ook in Nederland kun je deze finale kijken met honderden andere NFL-fans. Gridiron organiseert namelijk weer een Super Bowl Party in het Hard Rock Cafe. Bestel je tickets via het formulier hieronder!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *